Efe/Acn/DdeG, Barcelona.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat el sobreseïment provisional de la causa que se segueix contra l'actual diputat del PP Josep Enric Millo pel cas Treball, de presumpte finançament irregular d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC).

En una interlocutòria, la sala Civil i Penal del TSJC desestima el recurs d'apel·lació interposat per l'advocat de l'Estat contra el sobreseïment provisional a causa de la "insuficiència de proves" que demostrin la participació de Millo en els fets delictius dels quals se l'acusava.

Millo és actualment diputat al Parlament pel PP, després ?d'haver abandonat Unió, però durant l'època en què presumptament es va produir el finançament irregular d'UDC ocupava el càrrec de delegat del Departament de Treball a Girona (entre 1991 i 1995) amb un govern de CiU. Però ha estat precisament un error de la instrucció en la dates en les quals Millo va ocupar el càrrec al Departament de Treball el que justifica part de l'arxiu provisional

En concret, Millo estava acusat dels delictes de frau de subvencions, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat en document oficial i tràfic d'influències, dins de la trama de suposat finançament irregular d'Unió.

No obstant això, el TSJC estima que no existeixen motius suficients per acusar Millo com a autor d'aquests delictes i agrega que no s'ha pogut acreditar que la seva actuació fos "arbitrària o no ajustada a la legalitat".

En l'acte, el TSJC remarca així mateix que "la recepció de donacions per a un partit polític no constitueix delicte, ja que com ha reconegut la jurisprudència, no existeix en el dret vigent un règim de finançament de partits la infracció del qual hagi estat tipificada legalment com a delicte".

La interlocutòria del TSJC també destaca que les acusacions de l'advocat de l'Estat contra Millo a partir d'unes anotacions contables fetes per Fidel Pallerols, principal acusat, sobre que s'havia entregat uns 6 milions de pessetes, no poden ser suficients "per a mantenir les imputacions, ja que no consta si aquesta quantitat es va entregar ni el contingut d'una trucada entre tots dos".