El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va definir ahir Ignasi Farreres i Josep Maria Servitje, acusats pel cas Farreres, com "les persones més senzilles, més honestes i més austeres" que mai ha conegut en el món de la política.

Aquesta setmana s'ha desenvolupat el judici pel cas Farreres, un episodi de suposada corrupció en el govern de Jordi Pujol que ha assegut al banc dels acusats Farreres, exconseller de Treball, per a qui la Fiscalia demana una condemna de cinc anys i mig de presó pels delictes de prevaricació, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics.

Per aquest cas, que indaga el presumpte finançament irregular d'Unió, afronta la mateixa pena Servitje, exsecretari general de Treball durant el mandat de Farreres.

En la seva carta web setmanal, Duran va sortir en defensa dels dos acusats: "Porto molts anys en la política, ho he vist de tot, he conegut molta gent, molts dirigents polítics, governants catalans, espanyols i de tot el món, i no exagero gens si dic que Farreres i Servitje són les persones més senzilles, més honestes i més austeres que m'he trobat mai".

"No sé quina serà la sentència, però del desenvolupament de la vista i de les proves practicades no només no hi ha res que demostri la responsabilitat penal dels amics Farreres i Servitje, sinó que ha quedat clarament demostrat que no hi tenen res a veure", va destacar.

Cimera UDC-OSC

El president català, José Montilla (PSC), i el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, van pactar ahir donar una resposta unitària a una possible sentència del Tribunal Constitucional que retalli el nou Estatut, per a la qual cosa Montilla es va comprometre a convocar una cimera amb tots els partits.

Montilla i Duran, que van encapçalar les dues delegacions de màxim nivell del PSC i d'UDC, es van reunir durant dues hores a la seu central dels socialcristians a Barcelona.

Segons que va confirmar en roda de premsa el portaveu del PSC, Miquel Iceta, els socialistes catalans van solemnitzar ahir el suport a l'estratègia establerta en l'últim congrés d'Unió sobre una eventual sentència del TC, que difereix de la defensada públicament pel líder de CDC i president de CiU, Artur Mas.

Mas, en la seva conferència de refundació del catalanisme d'ara fa un any, va explicar que el seu "pla B" davant una retallada de l'Estatut pel TC passa per convocar una consulta al poble català o bé formar un govern de concentració o, en últim terme, convocar eleccions anticipades a Catalunya.

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, va explicar que el PSC subscriu "paraula per paraula" l'estratègia aprovada en el XXIV congrés que Unió va celebrar a mitjan d'octubre.