El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va assegurar ahir que l'accident ocorregut dijous en què van morir dos operaris que treballaven en les obres de consolidació de la muntanya de Montserrat va ser fortuït i que es complien totes les mesures de seguretat.

Els esllavissaments ocorreguts a la muntanya de Montserrat el passat dia 4 van obligar a tancar els accessos per carretera al monestir, encara que posteriorment es van obrir de forma parcial, i dijous dos operaris van morir mentre treballaven en les obres de consolidació.

El secretari de Mobilitat va participar ahir en una reunió tècnica de les obres celebrada al Patronat de la Muntanya de Montserrat i a la qual van assistir responsables de la Generalitat i d'altres institucions públiques i de la comunitat benedictina de Montserrat.

Nadal va donar el seu suport a l'empresa Inaccés Geotècnica Vertical, a la qual pertanyien els dos treballadors que van morir dijous i va considerar les seves morts un "malaguanyat accident laboral, fruit de la mala sort, i no fruit d'una nova esllavissada".

Els operaris morts en l'accident són Francisco Salvador Escudero García, de 29 anys i veí de Calafell i Mustafa Bouaazza, de 31 anys, veí d'Argentona i d'origen marroquí.

Escudero va morir a l'ambulància, quan després de l'accident l'evacuaven a un centre sanitari, mentre que el seu company, Bouaazza, va morir a l'instant i el seu cadàver va ser rescatat ahir pel matí amb l'ajuda d'un helicòpter.

La carretera que uneix Monistrol amb el monestir de Montserrat, s'ha obert de nou al trànsit.