11 de gener de 2009
11.01.2009
Situació meteorològica

Desactivada l'alerta per nevades a Catalunya

11.01.2009 | 10:26

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) va desactivar avui, a les 20.32 hores, la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per Nevades de Catalunya (Neucat) per "la millora de la situació meteorològica i de la xarxa viària", segons han informat els Bombers de la Generalitat en un comunicat. El Servei Meteorològic de Catalunya també ha donat per finalitzada la situació de risc per neu.

El Neucat es va activar en fase d'alerta el migdia del 5 de gener, però cap a les 18.35 hores del dia 6 va passar a fase d'emergència-1 per les nombroses carreteres afectades per la neu i el gel. El dia 7 va millorar l'estat de la xarxa viària i va pujar la cota de neu, de manera que el pla va tornar a la fase d'alerta.

Segons informa el Servei Català del Trànsit (STC), actualment només queden dues carreteres afectades per la neu, en les que és obligatori usar cadenes. Es tracta de la BV-5114 entre Sant Celoni Vallès Oriental i Santa Fe del Montseny (Barcelona) i de la GI-400 a Alp (Girona).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema