03 de març de 2011
03.03.2011
40 Años
40 Años
Es manté l'alerta del Neucat

Continua l'alerta pel risc de nevades en cotes baixes

La cota de neu es troba en aquests moments als 600 metres tot i que pot descendir fins als 500

03.03.2011 | 15:38

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir al vespre el pla especial d'emergències Neucat davant la possibilitat de nevades en diversos indrets del país, entre els quals a totes les comarques de la Catalunya central. En aquest territori, la cota de neu pot voltar els 600 metres, tot i que esporàdicament pot descendir fins als 500 metres.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) establien que, ja aquesta matinada, hagi pogut nevar a les comarques centrals del país, tot i que amb un baix nivell de possibilitats (entre el 10 i el 30%).

A partir de les 13.00 hores i fins les 19.00 hores, el risc de nevades es concentrarà al centre i pre-litoral de Barcelona i Tarragona, amb grau de Probable a l´Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Conca de Barberà i Segarra.

En aquesta mateixa franja, el risc es mantindrà en Possible a La Selva, l´Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages, Baix Camp, Baix Llobregat, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Garraf, Garrigues, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Priorat, Solsonès, Urgell, Vall d'Aran, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Segons el Servei Català de Trànsit, actualment la neu obliga a utilitzar cadenes en 3 carreteres de la demarcació de Barcelona i Girona: la BV-5114 a Fogars de Montclús i la C-153 a Rupit i Pruit (Barcelona); i la GIV-5411 a Sant Hilari Sacalm (Girona).


CONSELLS NEVADES ALS CIUTADANS

La Direcció General de protecció Civil de la Generalitat també recomana a la ciutadania:

- Cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació
- Cal extremar les precaucions en cas d´haver d´agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d´iniciar
  qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l´estat de la xarxa viària a través de:
- Telèfon d´informació ciutadana, 012
- Web del Servei Català de Trànsit

- En cas de trobar neu i gel a la calçada, cal extremar les mesures de seguretat en la conducció. Reduïu la velocitat i eviteu frenar bruscament i seguiu les marques deixades pels altres vehicles, per tal d´evitar lliscades. També és molt important que augmenteu la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per aturar totalment el cotxe un cop es frena, i no avanceu a la resta de vehicles.

- D´altra banda, per tal de fer front a eventuals condicions meteorològiques adverses, és convenient:

1. Disposar de cadenes, llanterna, manta de viatge i aigua al vehicle,
2. Comprovar l´estat dels frens, els pneumàtics i els llums del vehicle,
3. Portar el dipòsit de benzina ple i reposar el líquid anticongelant.

- A més, davant la formació de plaques de gel a la via pública, no només els conductors sinó també els vianants cal que extremin les precaucions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook