07 de març de 2011
07.03.2011
Executiva d'ERC

Ridao creu que Laporta 'suma' per l'independentisme

Diu que 'ara per ara' l'objectiu és ampliar el perímetre cap a l'electorat 'cansat' dels partits tradicionals

05.03.2011 | 17:13

El secretari general d'Esquerra i portaveu al Congrés, Joan Ridao, ha valorat aquest dissabte l'aproximació de Joan Laporta a les llistes d'ERC per Barcelona indicant que va en la línia del full de ruta del partit de 'sumar esforços i energies' en les municipals.

Ridao ha afegit que l'objectiu dels republicans 'no és sumar per refer un espai independentista sinó ampliar el perímetré'. 'Aspirem no només a aglutinar l'independentisme polític sinó a fer una opció atractiva per la gent d'esquerres, cansada dels partits tradicionals', ha assenyalat el secretari general d'ERC, que ha fet aquestes declaracions en roda de premsa posterior a la reunió amb l'executiva d'Esquerra Republicana del País Valencià.

Ridao ha recordat a València que el full de ruta d'Esquerra Republicana de Catalunya per aquestes eleccions municipals del maig és sumar amb opcions d'esquerra i en el cas del Principat amb 'opcions de signe independentista' perquè 'entenem que en aquest moment cal sumar i no restar' El secretari general d'Esquerra ha dit que són compatibles aquests acords amb 'l'ADN d'una Esquerra Republicana que és un partit independentista però gradualista, un partit amb vocació de govern, de rostre social i que defensa la radicalitat democràtica'.

En aquest sentit, i a preguntes dels periodistes, Ridao ha valorat la negociació de Joan Laporta amb Jordi Portabella per entrar a les llistes d'ERC per Barcelona assegurant que 'va en la línia de sumar esforços i energies' però ha indicat que l'objectiu dels republicans 'no és sumar per refer un espai independentista sinó ampliar el perímetre'.

'Aspirem no només a aglutinar l'independentisme polític sinó a fer una opció atractiva per la gent d'esquerres a Catalunya, cansada dels partits tradicionals amb hipoteques i un doble llenguatge', ha dit Ridao.

Ridao reclama un nou model energètic

El portaveu d'ERC al Congrés també s'ha referit al pla d'estalvi energètic presentat aquest divendres pel govern espanyol. Ridao ha remarcat que ERC no està en contra del pla d'estalvi però que cal 'una nova política energètica i un pacte d'Estat que ofereixi un nou model energètic com venim reclamant alguns partits i els agents socials'.

El secretari general d'Esquerra ha dit que la política energètica del govern espanyol 'ha estat erràtica perquè de l'aposta per les renovables s'ha passat a la retallada de les primes fotovoltaiques, del tancament de les centrals nuclears a allargar la seva vida útil, i del cotxe elèctric a canviar els pneumàtics'.

Ridao ha recordat el problema de la dependència energètica de l'Estat i ha reclamat un nou model d'energies renovables que trenqui amb aquesta dependència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook