La ponència que ha elaborat un grup de dirigents del PSC a proposta de l'executiva del partit genera malestar entre les seves bases, com reflecteixen comentaris dels militants en les xarxes socials durant les últimes hores.

Es queixen sobretot de les formes, ja que la ponència la fa un grup de persones a proposta de la direcció del partit, a la inversa del 'congrés des de baix' que reivindiquen alguns dels militants de base.

Segons ha avançat la Cadena SER, la ponència per al congrés ja està ultimada, s'aprovarà pròximament i, entre els seus punts forts, destaca que el PSC tingui més veu al Congrés.

Com s'ha vingut fent durant els últims anys, és des de la direcció del PSC que es fa una proposta de ponència marc per al congrés del partit, que després s'esmena des de les agrupacions, federacions i sectorials, i les que queden vives es transaccionen al congrés intentant arribar als màxims consensos.

En aquesta ocasió, la direcció del PSC ha optat per reflectir la pluralitat de cosmovisions que hi ha dins el partit, ja que en els treballs de la ponència han participat el viceprimer secretari, Miquel Iceta -qui també ha fet un decàleg sobre la renovació del partit-; l'eurodiputada Maria Badia, que forma part de la plataforma obiolista 'Nou Cicle'; el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel; els diputats Marina Geli i Jaume Collboni; i el primer secretari de les joventuts, Javier López.

Tant el decàleg fet per Iceta com la ponència il·lustren que alguna cosa es mou a la cúpula del PSC, ja que per primera vegada, fins i tot els 'capitans' -els quadres més metropolitans- creuen que el partit ha de tenir un perfil més ampli a les Corts.