14 de juny de 2011
14.06.2011

Detinguts nou Latin Kings a Barcelona per apunyalar un membre de la banda

Tres dels arrestats són menors d'edat i ja han passat a disposició de
la Fiscalia de Menors, mentre els sis restants han ingressat a presó

14.06.2011 | 02:00

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre els dies 27 i 30 del mes de maig passat nou persones acusades d'assaltar amb violència un jove que sortia d'una festa particular al districte de Gràcia de Barcelona. La víctima, a qui li van robar tots els objectes que duia a sobre, presentava dues ferides d'arma blanca i múltiples contusions. Tant els agressors com la víctima haurien participat a la mateixa festa. Entre els detinguts hi ha tres menors d'edat que han estat posats a disposició de la Fiscalia de Menors, mentre els sis restants han ingressat a presó. Els detinguts són sud-americans i formen part del col·lectiu conegut com el Latin Kings.
Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació el passat 23 d'abril, amb l'objectiu d'arribar a identificar els autors d'un robatori amb violència i intimidació que va tenir lloc el mateix dia. La víctima, un jove de 20 anys d'edat que havia participat en una festa particular en un domicili del districte de Gràcia, va ser assaltat per un grup de nou persones a l'interior del portal quan es disposava a abandonar l'immoble.
Els agressors el van abordar emprant una violència extrema que va començar amb puntades de peu i cops de puny. Una vegada van aconseguir sostreure-li tots els efectes personals que duia a sobre -una gorra, unes ulleres de sol i un telèfon mòbil-, la víctima va intentar escapolir-se fugint escales amunt.
Quatre dels agressors van perseguir-lo i van aconseguir interceptar-lo. Li van trencar una ampolla de vidre al cap i, posteriorment, un dels individus el va apunyalar dos cops a l'alçada de les costelles mentre dos més el subjectaven per evitar que pogués repel·lir l'agressió.

Dues ferides greus
Els crits dels agressors i les queixes de la víctima van alertar els veïns de la finca, que van auxiliar el jove i el van posar fora de perill en introduir-lo en un domicili, mentre el grup d'agressors iniciava la fugida. De resultes de l'agressió, la víctima presentava dues ferides greus per arma blanca, de 15 i 3 centímetres d'amplada, i un trau al cap, com a conseqüència del cop amb l'ampolla de vidre, així com diversos blaus.
Les indagacions dutes a terme pels Mossos han permès saber que víctima i agressors es coneixien amb anterioritat i que, de fet, tots haurien participat en la festa particular a l'acabament de la qual va tenir lloc l'agressió. El motiu d'aquesta no tindria com a finalitat el robatori, sinó que s'explicaria per una revenja per la decisió de la víctima d'abandonar el grup dels Latin Kings.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema