16 de juny de 2011
16.06.2011
Document de mínims

L'acampada de Barcelona aprova un document "per una vida digna"

Inclou objectius en l'àmbit laboral, de l'habitatge, del sistema bancari i financer o dels serveis públics

14.06.2011 | 11:02

L'assemblea general del moviment Acampada de Barcelona ha aprovat un document de mínims aquest dilluns a la nit que ha titulat 'Primeres mesures per a una vida digna'. El document, de sis folis, inclou objectius a assolir en diferents camps, com ara el laboral, l'habitatge, el sistema bancari i financer, la fiscalitat, els serveis públics, el medi ambient, la participació comunitària en el funcionament de les institucions públiques o l'eliminació de privilegis de polítics, sindicalistes i representants religiosos.

En l'àmbit laboral el document advoca per l'acabament dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) i dels contractes temporals, així com per un reconeixement de la feina domèstica o per la igualació de la retribució laboral. També advoca per la reducció de la jornada laboral a 30 hores sense reducció salarial i per una renda mínima de 1.000 euros mensuals.

En el camp de l'habitatge es reclama acabar amb els desallotjaments. En el del sistema financer, s'advoca per una derogació del procés de conversió de les caixes en bancs i per la creació d'una banca pública amb control comunitari efectiu.

També es reclama una reforma fiscal que augmenti l'IRPF a les rendes altes i els impostos dels béns de luxe, alhora que es redueixin els dels béns bàsics. Un altre punt del decàleg demana l'augment "radical" dels impostos sobre les grans fortunes i els beneficis bancaris.

El capítol més extens és el que fa referència als serveis públics, apartat que es desglossa en subapartats com ara sanitat, educació, cultura o justícia entre d'altres. En l'àmbit de la sanitat es reclama una desprivatització del sistema o una nacionalització de la indústria farmacèutica, mentre que en el de l'educació s'opta per un augment dels recursos per millorar l'educació pública i per una abolició progressiva dels concerts educatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema