L'eurodiputat d'ICV Raül Romeva no repetirà el 2014 al capdavant de la llista dels ecosocialistes i deixarà el Parlament Europeu, decisió que tanca una carrera de 10 anys entre Brussel·les i Estrasburg.

En una entrevista va argumentar que el seu adéu respon a què en política és imprescindible que totes les institucions es renovin periòdicament perquè els diputats no perdin la "gosadia" i s'endropin. Romeva va assegurar que la seva decisió no respon a una "estratègia" per fer coincidir el final del seu cicle al Parlament Europeu amb les eleccions autonòmiques a Catalunya, que previsiblement es celebraran el 2014.

També va descartar en un termini "immediat" continuar fent política a nivell institucional, tot i que reconeix que, amb tres anys perquè finalitzi el seu periple europeu, encara és d'hora per saber quin serà el seu següent projecte. "Jo feia política abans de ser diputat, i en continuaré fent quan deixi de ser-ho. Jo entenc que fer política no és només ser diputat i en aquest sentit continuaré fent-la", va reflexionar.

Després de set anys a la Cambra europea, l'eurodiputat ecosocialista va assenyalar que una de les debilitats de la UE és la "complexitat, lentitud -en el seu funcionament- i distància" amb què els ciutadans continuen percebent la unió dels 27 Estats.