23 de juny de 2011
23.06.2011
Moviment del 15-M

El Parlament també "actua" contra els 'indignats' violents

La cambra catalana se suma a les diligències de la fiscalia contra les agressions als diputats del 15 de juny

21.06.2011 | 16:08

La Mesa del Parlament ha aprovat avui "actuar" penalment contra els responsables dels fets ocorreguts el passat dia 15, quan violents que participaven en un acte convocat pels 'indignats' van bloquejar els accessos a la cambra i van agredir diputats, de manera que es presentarà davant la Fiscalia.

Segons que ha explicat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la decisió de la Mesa de "personar-se" en la causa contra els violents que van protagonitzar aquells fets ha estat adoptada per unanimitat, per entendre que als responsables se'ls pot imputar diversos delictes contemplats en els articles 494 i 498 del Codi Penal.

Ha precisat, en aquest sentit, que avui mateix el Parlament traslladarà el seu acord davant la fiscal en cap del TSJC amb la finalitat que la Fiscalia "exerceixi l'acció penal contra els qui van intentar segrestar el Parlament".

La Mesa, a més, ha ofert "la col·laboració total" del Parlament en la investigació, i "es reserva" la possibilitat d'emprendre un altre tipus d'accions legals amb vista al futur.

De Gispert ha demanat que hi hagi "fermesa" contra els responsables de l'intent de 'bloqueig' del Parlament perquè "van atacar la línia de flotació del nostre sistema democràtic -ha dit- i això no pot quedar impune".

La presidenta de la cambra legislativa catalana, això no obstant, ha volgut deixar clar que els 'indignats' que no defensen la violència i que aposten per les vies de protesta pacífiques "tenen les portes obertes en aquest Parlament per exposar les seves propostes", encara que abans de pronunciar-nos sobre elles "hem d'escoltar-les".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema