25 de juny de 2011
25.06.2011
Revetlla de Sant Joan

Gairebé 200 persones han rebut assistència hospitalària

La majoria han hagut de ser ateses per cremades i afectacions oculars produïdes per les fogueres i els petards

24.06.2011 | 14:45

Un total de 192 persones han rebut assistència hospitalària durant la nit de la revetlla de Sant Joan arreu de Catalunya, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La majoria d'aquestes assistències han estat per cremades i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards. De les 192 persones ateses, 140 ho han estat en centres de les comarques de Barcelona. Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 12 cremades greus, 99 cremades lleus, 34 traumatismes i amputacions i 47 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 45 menors d'11 anys i 47 entre 11 i 17 anys.

Els telèfons d'emergències 112 i 061 han rebut 1.833 trucades entre les vuit del vespre d'aquest dijous al\u00A0 vespre i les set d'aquest divendres al matí del matí causades per 1.892 incidents diferents.

El SEM ha habilitat un dispositiu preventiu de reforç a les unitats habituals, que ha constat d'una unitat de comandament, tres unitats de suport vital avançat medicalitzat i dues de suport vital bàsic a la ciutat de Barcelona.

Durant les setmanes anteriors a la revetlla, el Departament de Salut havia posat en marxa diverses accions orientades a informar la població sobre alguns dels riscos que s'accentuen amb motiu de la revetlla, com els que suposa l'ús d'articles pirotècnics per part dels infants, la conducció sota els efectes de l'alcohol i altres drogues, o l'elaboració i conservació inadequades de les coques farcides amb crema o nata.

S'ha distribuït el tríptic 'Revetlles amb precaució', elaborat per la Direcció General de Salut Pública, en centres d'atenció primària de salut i s'han projectat missatges preventius complementaris en molts dels centres sanitaris que disposen de pantalles de visualització instal·lades a vestíbuls i sales d'espera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema