El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha evitat carregar aquest dimecres contra el moviment 15-M i ha centrat les seves crítiques cap a aquells que el 15 de juny van intentar impedir que els diputats entressin al Parlament "a fer la seva feina".

"No hem vingut a criminalitzar cap moviment de protesta, sinó aquells que han utilitzat la coacció i l'amenaça", ha dit als periodistes després de declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco pels incidents, i en nom dels diputats de CiU Josep Maria Llop, Isabel Marcos, Santi Vila i Gerard Figueras, també citats.

Després de preguntar-li per la seva valoració que els diputats d'ICV-EUiA Joan Boada i Salvador Milà no hagin acudit a declarar, ha assegurat que cal respectar-ho, però que s'ha d'"evitar la condescendència" amb els qui han protagonitzat els incidents.

Turull ha dit que davant del jutge ha relatat els esdeveniments del 15 de juny, quan un grup de persones va intentar impedir el seu pas quan ajudava el diputat Llop, cec, a accedir a l'edifici, el que els va obligar a escapar.

Igual que l'exconsellera de Justícia Montserrat Tura (PSC), que ha declarat abans, Turull ha declarat en català davant del jutge de l'Audiència Nacional i amb la presència d'un traductor per a la comprensió de Velasco.

El líder de CiU a Terrassa i diputat del Parlament Josep Rull, en la seva pàgina de Facebook recollida per Europa Press, ha arremès contra els qui han insultat els diputats després de sortir de l'Audiència: "Jo em pregunto: indignats? No, miserables", especialment després dels crits que han proferit al diputat cec de la federació, Josep Maria Llop.