El president de l'ICS, Josep Prat, va presentar el gener d'aquest any la seva dimissió com a conseller delegat del Grup Sanitari USP Hospitals i com a director general grup Innova, el grup d'empreses d'empreses municipals públiques de l'Ajuntament de Reus.

Les dues dimissions es van fer públiques després de la denúncia presentada per la CUP davant de la Fiscalia de l'Audiència Nacional per presumpta "prevaricació continuada" en els seus múltiples càrrecs en empreses públiques i privades, i Prat la va justificar per la seva intenció de centrar-se en l'ICS, defensant la compatibilitat "legal, legítima i no excepcional" dels seus càrrecs.

El grup Innova va ser creat per l'Ajuntament de Reus l'any 2002 i està format per 22 empreses i entitats, entre les quals destaca una forta presència del sector sanitari.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha sortit al pas diverses vegades per negar les acusacions contra Prat, la primera d'aquestes el mateix dia que aquest va dimitir d'Innova, quan va afirmar que el ja expresident de l'ICS no incorria en cap tipus d'incompatibilitat.

Un mes després, Ruiz va admetre una errada "estètica" en l'acumulació de càrrecs, però va assenyalar que el problema havia estat no explicar bé aquesta circumstància, durant una intervenció al Parlament. El portaveu del Govern, Francesc Homs, també va sortir en defensa de Prat altres vegades, assegurant que en el seu nomenament com a president de l'ICS s'havia complert "escrupolosament" la llei.

El cas del grup d'Empreses Innova va ser elevat per la CUP fins a l'Oficina Antifrau de la Unió Europea (Olaf), per aclarir el destí d'un mínim de 600.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) invertits en aquesta població. També el gener, l'Oficina Antifrau de Catalunya va obrir una investigació sobre la duplicitat de càrrecs en la sanitat catalana i sobre el règim d'incompatibilitats en l'exercici de responsabilitats públiques exercides per Prat i per l'expresident del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) Ramon Bagó.

A més, l'equip de govern de Reus (CiU-PP) va portar recentment al Tribunal de Comptes i a la Fiscalia diverses factures pagades per Innova sota el mandat de Prat que no van ser justificades.

En el muntant no justificat hi ha pagaments d'Innova a l'exdirector de CatSalut Carles Manté i a l'arquitecte Jorge Batesteza per un import total d'1.107.120 euros.

Ahir mateix, uns 70 treballadors de l'Hospital Sant Joan de Reus van escridassar els membres del consell d'administració del Grup Salut, reunits a l'Hospital, en protesta pels escàndols de Innova relacionats amb la sanitat pública

Arran d'aquestes suposades irregularitats, el PSC va demanar fa uns dies la constitució d'una comissió d'investigació al Parlament sobre la gestió dels centres de salut, en què han de comparèixer Prat, el conseller de Salut, Boi Ruiz i l'exconsellera socialista d'aquest àmbit Marina Geli, entre d'altres.

El PSC també vol que compareguin l'exalcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez, el director del CatSalut entre el 2004 i el 2006, Carles Manté; l'exalcalde de Calella per CiU i directiu del Consorci de Salut i Social de Catalunya, Ramon Bagó; així com el president d'aquest Consorci, Josep Abelló.