El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha reclamat avui al president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que sigui "coherent amb la seva paraula" i dimiteixi pel "cas Treball", en què el partit democratacristià va admetre el finançament irregular als seus comptes.

"El senyor Duran Lleida l'any 2000 es va comprometre a presentar la seva dimissió si es demostrava que Unió Democràtica s'havia finançat irregularment, i ahir no només va quedar demostrat sinó que Unió ho ha reconegut", ha declarat Rodríguez en roda de premsa de la seu dels populars catalans. Per això, Rodríguez ha demanat a Duran que sigui "coherent i conseqüent" amb les seves paraules, que doni explicacions a la ciutadania sobre aquest cas i del perquè d'aquesta actuació, que demani "perdó" i finalment "que compleixi la promesa de presentar la seva dimissió dels seus càrrecs i responsabilitats". "Per primera vegada en la història de la democràcia contemporània una força política reconeix pública i judicialment que s'ha finançat de forma irregular, il·legal. I a més, amb recursos que anaven dirigits a l'atur", ha afegit el dirigent popular.

Rodríguez ha lamentat que aquest procés s'hagi allargat tant en el temps, i ha valorat negativament la sentència perquè a ulls de la ciutadania ofereix una sensació d'"impunitat" amb la corrupció. També el popular ha recordat que els dos partits en el govern estan envoltats en casos de corrupció, ja que ha recordat que Convergència Democràtica de Catalunya té la seu embargada per un presumpte cas de finançament irregular.

Per això, Rodríguez ha dit que espera que no sigui Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) qui "cobreixi les espatlles" a aquests dos partits després del pacte entre republicans i CiU.