21 de gener de 2013
21.01.2013

Núria de Gispert comprèn els qui no entenen com s'ha resolt el cas Treball

La presidenta del Parlament fa una crida a la "presumpció d'inocència" sobre els fills de Pujol

21.01.2013 | 01:00

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, es va referir al Cas Treball i a l'exculpació dels representants d'Unió que s'havien vinculat a la trama de presumpte finançament il·legal del partit i es va mostrar comprensiva amb aquella part de la ciutadania que no ha entès com s'ha resolt el cas, després de setze anys de procés judicial.
Tanmateix, De Gispert, que havia estat consellera de Justícia entre els anys 1995 i 2001 i entre el 2002 i el 2003, va assenyalar que tothom pot accedir al detalls de la instrucció i va defensar que el partit al qual pertany ja ha explicat detalladament el que "ha passat i com ha passat". Pel que fa als dirigents d'Unió imputats en el cas, va recordar que ja no són militants de la formació des de fa "deu o quinze anys" i va afegir que la fiscalia ha determinat que la llavors direcció del partit no havia d'estar necessàriament assabentada de les accions irregulars. "Em remeto al que ha dit Unió i ho ha dit de manera clara i salvant la honorabilitat del partit", va concloure.

"Presumpció d'innocència"
La presidenta del Parlament va voler opinar també sobre les darreres informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació i que acusen a noms destacats de CiU, com la família Pujol-Ferrussola, de tenir comptes en paradisos fiscals.
De Gispert va fer una crida a la "presumpció d'innocència" -que també va fer extensiva al Cas Bárcenas, relatiu a les presumptes irregularitats comeses per l'extresorer del Partit Popular-, i va demanar a les institucions jurídiques que treballin amb "diligència, serenitat i eficàcia" per tar d'aclarir els fets i evitar acusacions precipitades i falses.
Tornant a les acusacions contra els Pujol-Ferrussola, De Gispert va valorar que han estat "acusats sense haver pogut defensar-se" en el que va considerar "una campanya molt orquestrada que es va iniciar enmig de la campanya electoral catalana", per tal de, segons va dir, "generar el desencís en la ciutadania". "Són fets no provats, basats en esborranys", va remarcar De Gispert.
Davant aquests fets, va lamentar que hagi trigat tant el cessament del secretari de Seguretat del govern espanyol, quan van aparèixer aquestes notícies basades en presumptes informes de la policia espanyola. "Crec que hi havia un cert interès de mantenir aquestes notícies", va valorar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema