Els Mossos d'Esquadra han rebut sis denúncies per presumptes injúries abocades en les xarxes socials Gossip i Informer en l'últim mes, en les quals haurien resultat perjudicades dotze persones, la majoria menors. L'inspector Jordi Domènech, cap de l'Àrea central de persones dels Mossos d'Esquadra, va explicar ahir en declaracions als periodistes que una d'aquestes denúncies per injúries l'havia interposat un director d'institut per considerar que s'hauria perjudicat set menors.

Els "informers" són pàgines anònimes de Facebook on els estudiants poden enviar als administradors les seves "xafarderies" i desitjos més íntims i aquests s'encarregaran de publicar-ho en el mur de l'esmentada pàgina, mentre Gossip és una aplicació per a mòbils de gamma alta i depèn d'una empresa ubicada a Barcelona. Les dues aplicacions han tingut un èxit sorprenent en l'escàs mes que porten en funcionament i han aconseguit "enganxar" milers de joves universitaris i també d'instituts i centres escolars catalans.

La seva repercussió ha estat tal que Ensenyament va activar la setmana passada un inèdit protocol d'actuació contra el "ciberassetjament" escolar després de detectar-se nous casos d'insults amb l'aparició d'aquestes eines. Des de l'1 de gener de l'any passat fins avui s'han registrat 40 denúncies relacionades amb injúries, calúmnies i amenaces a Internet.