13 de juliol de 2013
13.07.2013

Les PAH catalanes no volen implicar-se directament en política

El col·lectiu vol augmentar el nombre de blocs de pisos propietat dels bancs alliberats per famílies desnonades

13.07.2013 | 15:15
Imatge general de l´assemblea on s´han aplegat unes 40 Plataformes d´Afectats per la Hipoteca de Catalunya | ACN

Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de Catalunya (PAH) han refermat aquest dissabte en una assemblea a Tàrrega la voluntat de no convertir-se en partit polític ni implicar-se directament en política, tot i que mantenir-se actius als moviments socials. Una quarantena de plataformes d'arreu del país han participat a la trobada mensual que aquest cop s'ha fet a l'Urgell. El col·lectiu planteja pel curs vinent aconseguir l'alliberament de més blocs de pisos, propietat dels bancs, per tal d'allotjar-hi famílies desnonades. Actualment n'hi ha 13 d'ocupats en tot el país, encara que les PAH han assegurat que aquest nombre augmentarà.

Uns 150 membres de les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de les diferents comarques catalanes s'han reunit a l'Espai MerCat de Tàrrega durant tot el matí, on han debatut les línies d'acció a seguir a partir d'ara després d'un curs marcat sobretot pel desenvolupament dels escarnis contra els líders polítics.

La portaveu de la PAH Urgell-Segarra, Mònica Guerrero, ha assegurat que "molts partits han demanat suport a la PAH i han intentat que es politizi" però el col·lectiu "no ha volgut entrar en això", com ja va confirmar aquest divendres la portaveu Ada Colau, que aquest dissabte no ha pogut assistir a l'assemblea. Per Guerrero, el moviment més important dels propers mesos serà "l'obra social de la PAH que ja ha aconseguit l'expropiació de 13 vivendes d'entitats bancàries".

La portaveu de la PAH Urgell-Segarra lamenta que "hi hagi gent que dormi al carrer però hi hagi vivendes desocupades propietat dels bancs". Fins al moment s'han allibertat pisos a Barcelona, Salt (Gironès), Sabadell, Terrassa i Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) "basant-se en el dret constitucional a l'habitatge". Mònica Guerrero ha assegurat que en els propers mesos "augmentarà el nombre de blocs".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema