A Girona unes 80 persones s'han reunit a partir de les set de la tarda davant de la subdelegació del govern espanyol. Els manifestants, carregats cam xiulets i cassoles, han cridat lemes en contra la corrupció del PP i han exigit la dimissió del president espanyol, Mariano Rajoy. Els participants han cantat lemes com "Aquí estem, nosaltres no robem" o "Mariano no acabas el verano', entre d'altres.

La concentració, que s'ha realitzat de forma pacífica, s'ha organitzat espontàniament mitjançant les xarxes socials. Membres de grups polítics com ICV, la CUP i ERC han volgut mostrar el seu suport i s'han sumat a la convocatòria. La manifestació també ha aplegat a diversos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a Girona. La portaveu d'aquesta entitat, Marta Afuera, ha ressaltat que l'associació està treballant per organitzar mobilitzacions periòdiques i continuades per mostrar el rebuig de la ciutadania amb el govern del PP. Tots els manifestants que s'han aplegat aquesta tarda a Girona han mostrat la seva indignació i rebuig davant "les corrupteles" dels populars espanyols, les seves "mentides" i han demanat eleccions anticipades. "Ja n'hi ha prou", ha estat un dels crits i de les demandes més escoltades durant la concentració.

Centenars de persones criden "Fem fora la màfia" davant la Delegació del Govern a Barcelona

Centenars de persones s'han concentrat a les set de la tarda davant la seu de la Delegació del Govern a Barcelona i han iniciat una cassolada mentre cridaven consignes com ara "Fem fora la màfia". Es tracta d'una concentració espontània que s'ha articulat a través de les xarxes socials i que també s'ha convocat a les seus de la Delegació del Govern a Girona, Lleida i Tarragona. Les concentracions responen a les darreres informacions publicades a la premsa que indicarien que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, mantenia contactes a través de missatgeria mòbil amb l'extrersorer del partit Luís Bárcenas quan ja se sabia que l'ara empresonat tenia comptes a Suïssa.

Les informacions publicades pel diari 'El Mundo' aquest diumenge, de les quals se n'han fet ressò la majoria de mitjans, demostrarien que Rajoy va demanar a Bárcenas que no revelés que el partit tenia una comptabilitat B, i que l'extresorer del PP ho hauria fet pel suport que el president li havia donat fins aleshores. Aquests informacions han auspiciat la crida espontània a través de les xarxes socials des del matí. A través de Twitter, el tema s'etiquetava amb les llegendes #femforalamafia o #jaquealgobierno.

A Barcelona la crida ha tingut resposta. Cap a les set de la tarda han començat a aparèixer les primeres persones equipades amb cassoles i xiulets que han començat a demanar la dimissió del govern de Mariano Rajoy davant d'una seu de la Delegació del Govern custodidada per agents dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola.

De seguida la concentració ha reunit diversos centenars de persones, que han bloquejat el carrer Mallorca davant la delegació. Aquest fet ha obligat la Guàrdia Urbana a tallar el trànsit en aquesta zona i a desviar-lo del carrer Llúria al carrer València.

La iniciativa ha sorgit des de la mateixa ciutadania i ha anat sumant al llarg del dia les simpaties d'algunes plataformes com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) o Procés Constituent, i la d'alguns partits polítics com ara la CUP o Iniciativa per Catalunya-Verds. En aquest sentit, entre els concentrats davant la Delegació del Govern a Barcelona hi havia, per exemple, el portaveu parlamentari de la CUP David Fernández, la diputada ecosocialista Laia Ortiz, o el també ecosocialista Ricard Gomà. També hi havia la monja Teresa Forcades, impulsora del moviment Procés Constituent, o la portaveu de la PAH Ada Colau.