El conseller de Presidència, Francesc Homs, va justificar la decisió del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d'ajudicar al grup Godó l departament de publicitat de TV3 per "sinergies en el terreny en l'accés del mercat". Homs va assegurar que "té tot el sentit del món que la Corporació intenti buscar mecanismes per trobar més ingressos de cara a la publicitat". A més, va defensar que "això s'ha de fer, com em consta que s'està fent, amb totes les absolutes garanties del control sobre la publicitat".

Una opinió que no comparteix el diputat de la CUP, Quim Arrufat, que, darrere aquesta decisió, assegura que hi ha "raons polítiques". "Hi perdem tots", va assegurar el diputat en unes declaracions recollides per E-notícies, segons el qual aquest és el primer pas per a la "privatització" de TVC. Arrufat considera que ens trobem davant un "esquarterament" que es farà a poc a poc per acabar privatitzant tots els mitjans públics catalans. A més, Arrufat va considerar que el procés estava "fet a mida perquè només hi hagi un comprador capaç de fer aquesta compra". "Entregar-li a la primera empresa de la competència 30 anys de cartera de clients i tota la informació de la graella és entregar-li la capacitat de degradar el servei públic", va afegir. També va assegurar que es feia "a preu de saldo" i que era una venda "absurda que no té altra raó per entregar-li en safata al Grup Godó el lideratge mediàtic, políticament no s'explica de cap manera".

Les indemnitzacions

En un altre ordre de coses, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va assegurar que ell no acceptaria la indemnització en un cas d'acomiadament com el d'Adolf Todó i Jaume Masana, exdirigents de Catalunya Banc. "Jo sé el que faria jo, que és no acceptar mai una indemnització d'aquestes característiques. Podria entendre que algú pugui percebre una indemnització perquè ha quedat al carrer i no té res, però si tenen una feina i estan ben col·locats, jo no ho cobraria mai dels mais", va assegurar. Homs va reconèixer que "xoca" que en un país on s'havia hagut de fer una intervenció del sistema financer amb diners públics ara els seus directius puguin percebre aquest tipus d'indemnitzacions. "A més és gent que té feina i que treballen", va remarcar el conseller. Després de dir que ell renunciaria a la indemnització, va afegir que és una decisió que hauran de prendre ells.

Homs va fer aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Consell Executiu on, entre altres elements, es va aprovar un projecte de llei per compensar als ajuntaments catalans per la disminució del Fons de Cooperació Local (FCL) del 2013 i que inclou una dotació màxima complementària de 52,6 milions d'euros a repartir en tres anys entre els consistoris. La pròrroga pressupostària del 2013 havia obligat el Govern a variar els criteris d'assignació del FCL d'aquell any, deixant alguns ajuntaments sense dotació.

Davant d'aquesta situació, el Consell Executiu va aprovar un projecte de llei amb el qual compensa aquesta disminució, de manera que s'assegura que els ajuntaments, en concepte de l'exercici del 2013, tinguin els mateixos imports globals que l'any anterior (2012).

A partir del FCL, el Govern va destinar el 2013 un total de 37,5 milions, un 60 % menys de la quantia de 2012 (90 milions), i aquesta diferència de 52,6 milions és la que l'executiu català vol compensar al llarg dels tres pròxims exercicis als ajuntaments.