"El president de la Generalitat continua amagant-se darrere grans reptes sense afrontar els que depenen d'ell: corrupció i desigualtat". La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha valorat així el discurs de Cap d'Any d'Artur Mas, tot retreient-li que "les desigualtats no són fruit de la crisi, sinó de les polítiques del seu govern". També li ha recordat que si vol reduir-les "té els instruments per fer-ho" però "cal voluntat política". Entre d'altres li ha demanat que impulsi la Renda Mínima Garantida "en lloc d'aturar-la al Parlament", o que apugi els impostos a les rendes altes perquè els pressupostos del 2015 "afrontin la situació d'emergència social que viu Catalunya".

Per a Camats, "si Artur Mas volgués fer front a les desigualtats, els pressupostos del 2015 serien un veritable pla de rescat social enlloc de vendre's la salut pública o la gestió de l'aigua". "Com l'any passat, Mas continua parlant com si no fos responsable de prendre decisions que tenen efecte en la vida de la gent.

La líder ecosocialista ha lamentat que Mas, "com Rajoy" faci servir "eufemismes" per no parlar de corrupció i parli "de la gent que pateix com si no depengués de les seves decisions". Camats ha subratllat que Mas "ha evitat usar la paraula corrupció" durant discurs i s'ha referit a casos com el de la família Pujol "amb el terme irregularitats".

De la mateixa manera, la dirigent d'ICV ha destacat que "Catalunya viu un moment excepcional que pot trencar la unitat com a poble: entre els que tenen feina i els que no en troben; entre els que poden pagar els serveis bàsics i els que ja no hi poden fer front, entre els que volen canviar d'Estat a qualsevol preu i els que volem canviar-ho tot".

Per això, Camats ha criticat que Mas parli d'unitat quan "en realitat el que demana és que s'acatin les decisions que ell vol prendre sol". I ha reblat: "Més transparència no és parlar d'eleccions plebiscitàries sinó de referèndum i de donar explicacions a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i el Cas Pujol".