16 de juny de 2015
16.06.2015

Ingressen a presó dos homes per sostreure diners de caixers automàtics fent-los esclatar

Els detinguts, que es fabricaven ells mateixos els explosius, van robar 120.000 euros

16.06.2015 | 12:49
Ingressen a presó dos homes per sostreure diners de caixers automàtics fent-los esclatar

Dos homes de 54 i 36 anys, de nacionalitat italiana i espanyola i veïns de Calella (Maresme) i Sant Cugat del Vallès, han ingressat a la presó per fer esclatar sis caixers automàtics, d'on haurien sostret fins a 120.000 euros. Concretament, els robatoris es van produir entre el 3 d'abril i el 23 de maig a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Igualada i Sant Cugat del Vallès, tot i que només se'n van consumar tres i en els altres tres van fugir. Els detinguts posaven una mànega amb càrrega explosiva a la part d'expulsió dels bitllets mitjançant un filferro que utilitzaven com a guia i donaven un impuls elèctric a l'explosiu amb una pila de petaca per causar la detonació.

La porta del caixer sortia disparada i agafaven els caixetins carregats de diners i els sobres amb ingressos dels clients. L'explosiu el fabricaven ells mateixos en un pis franc que tenien a (Maresme). Compraven els productes, tots legals i d'ús quotidià, en diverses botigues i, un cop els barrejaven en les proporcions necessàries, aconseguien un explosiu molt perillós.

Un cop el tenien preparat, es desplaçaven amb un vehicle d'alta gamma, sostret prèviament, i es desplaçaven fins al caixer seleccionat per fer-lo esclatar. Els dos detinguts prenien fortes mesures de contra vigilància amb l'objectiu que ningú no els seguís.

Dels sis robatoris dels quals els investigadors tenen constància, tres van ser consumats i van robar més de 120.000 euros, mentre que en els tres restants van haver de marxar sense sostreure res tot i que en aquells casos també hi ha haver explosió.

Un cop identificat els membres dels grup, els Mossos d'Esquadra van detenir dos dels sues membres entre els dies 25 i 26 de maig i van emetre ordres de detenció per als tres restants. A més, també van escorcollar cinc dels domicilis on residien. Els detinguts estan acusats del delictes de robatori amb força, sostracció de vehicle, tinença i fabricació d'explosió.

Un dels dos detinguts ja va ser detingut l'any 2013 per fets similars i va estar pres durant vuit mesos en presó provisional, tot i que actualment estava en llibertat a l'espera de judici.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó per a tots dos detinguts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook