22 de juny de 2015
22.06.2015
NOVA COMPOSICIÓ DEL GOVERN

Neus Munté, nova vicepresidenta i portaveu del Govern

Meritxell Borràs s'ocuparà de Governació i Relacions Institucionals; Jordi Jané, d'Interior; i Jordi Ciuraneta, d'Agricultura

22.06.2015 | 13:10

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, afegirà al seu càrrec el de vicepresidenta del Govern i portaveu, segons ha informat el Govern a través de Twitter i posteriorment ha ratificat en un comunicat. A més, entren com a nous consellers Meritxell Borràs, que agafarà la cartera de Governació i Relacions Institucionals, Jordi Jané, que s'ocuparà del Departament d'Interior, i Jordi Ciuraneta, que serà el nou conseller d'Agricultura. Aquests són els canvis que ha decidit el president de la Generalitat, Artur Mas, després de la decisió d'UDC de sortir del Govern. Aquest dilluns a les 12.30, els nous consellers prendran possessió dels seus càrrecs al Palau de la Generalitat.

El Govern ha assegurat en un comunicat que amb els nous canvis, el president vol reforçar la projecció de les polítiques socials i assegurar la presència de persones de tot el territori a l'Executiu. A tres mesos de les eleccions del 27-S, Munté assumeix el càrrec de portaveu en substitució de Francesc Homs, que quedarà com a conseller de la Presidència.

Fins que va ser nomenada consellera de Benestar, Neus Munté va alternar la seva carrera professional entre la política i la UGT, essent dirigent del sindicat en dues etapes diferents, entre el 1996 i 1999 i també entre el 2004 i el 2010. Entremig va formar part de l'últim govern de Jordi Pujol com a cap de gabinet de la consellera d'Ensenyament de l'època, Carme-Laura Gil. També va ser diputada entre el 2002 i el 2003, tornant al Parlament l'any 2010. Nascuda a Barcelona l'any 1970, és llicenciada en Dret per la UB, Màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra. Va ser secretària general adjunta de la JNC entre 1998 i 2000.

Meritxell Borràs és diputada al Parlament des de 1995 i ha estat cap de llista a les eleccions municipals de l'Hospitalet de Llobregat des del 1999 fins al 2011. Nascuda a l'Hospitalet l'any 1064, és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió Empresarial per la mateixa universitat, i ha realitzat un curs de Lideratge Polític a l'IESE de Madrid. Borràs destaca per la seva experiència parlamentària. És una de les mà dretes del president del grup, Jordi Turull, i membre de l'executiva de CDC i del secretariat permanent com a presidenta de la Comissió Nacional de Política Sectorial.

Jordi Ciuraneta és empresari agrari i ramader i diplomat en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE. Ha estat president de la cooperativa lleidatana COPAGA, president del Consell Sectorial del Porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya i membre de la Confederació de Cooperatives de la UE. També ha estat assessor en matèria de porcí del Consell Consultiu de la UE. Nascut a Sabadell l'any 1964, va entrar a militar a CDC i a la JNC l'any 1989 i ha estat tinent d'alcalde de la Palma d'Ebre del 1991 fins al 2007. Ha estat vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Membre de l'executiva de CDC des del 2007, és secretari d'àmbit d'Agricultura, Ramaderia, Medi Rural i Pesca.

El nou conseller d'Interior, Jordi Jané, és ara mateix vicepresident quart del Congrés dels Diputats i va ser cap de llista de CiU per Tarragona. Nascut a l'Arborç l'any 1963 és advocat, professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i a la Rovira i Virgili. També té un Màster en Dret Comparat. Ha desenvolupat bona part de la seva carrera política a Madrid, essent portaveu adjunt del Grup Parlamentari Català al Congrés entre el 2000 i el 2008. També va ser secretari del grup durant la III, UV, V i VI Legislatura. L'any 1980 va ser un dels militants fundadors de la JNC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook