06 de agost de 2015
06.08.2015

Trànsit imposa 11.000 multes en un mes amb els nous radars per trams

Quatre d'aquests dispositius es troben en trams de la N-II a les comarques gironines

06.08.2015 | 07:08

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha obert 250.000 expedients sancionadors per excés de velocitat a les carreteres catalanes en el primer semestre d'aquest any, dels quals 11.030 es corresponen amb infraccions detectades en poc menys d'un mes en els sis nous radars per trams instal·lats.
La directora de l'SCT, Maria Eugènia Doménech, va reconèixer que l'excés de velocitat segueix sent «l'assignatura pendent» en matèria de trànsit i va advertir que anar més de pressa del permès comporta un augment de la gravetat en els accidents.
Per aquest motiu, la conselleria d'Interior instal·larà altres sis radars per trams abans que acabi l'any, segons va anunciar Doménech, que va destacar que amb aquest sistema pretenen que el conductor s'acostumi a conduir en trams llargs de forma sostinguda a la velocitat adequada, sense accelerades.
El radar per trams -en el que es llegeix la matrícula a l'inici i al final i es multa el conductor si excedeix la velocitat mitjana en el recorregut prèviament establert- es va començar a instal·lar a Catalunya el 2009, de forma pionera a Espanya, en el Túnel de Vielha, i des d'aleshores s'ha propagat a altres deu punts de la xarxa viària catalana.
Els últims sis trams, que an entrar en funcionament al llarg del primer semestre de l'any passat, s'ubiquen en la C-58, entre Sabadell i Badia (Barcelona); l'AP-7, entre Ulldecona i l'Aldea (Baix Ebre); i quatre en la N-2 a Girona, entre Fornells i Queralt, en els dos sentits, i entre Girona i Sant Daniel, també en els dos sentits.
Entre el passat 13 de juny -quan els radars per trams estaven totalment operatius en aquests sis trams- i el 23 de juliol -dia de l'última actualització de dades- Trànsit ha obert 11.030 expedients per excés de velocitat en aquests sis trams.
El cas més simptomàtic és el d'un conductor que va recórrer els 18 quilòmetres del tram controlat per radars en l'AP-7 entre Ulldecona i L'Aldea a una velocitat mitjana de 170 quilòmetres per hora.
Doménech va advertir això no obstant que no es tracta d'un cas aïllat, ja que hi ha diversos conductors que excedeixen de sobres la mitjana prevista, malgrat que tots els radars per trams estan degudament anunciats. Respecte els radars fixos, la màxima velocitat detectada en el primer semestre d'aquest any per Trànsit ha estat l'un conductor que anava a 199 quilòmetres per hora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook