Tres companys de pis del manter de Salou Mor Sylla, mort dimarts passat quan fugia d'una batuda policial, van assegurar ahir davant del jutge que no van veure que els agents dels Mossos d'Esquadra toquessin la víctima abans que es precipités mortalment pel balcó de casa seva. Segons fonts pròximes al cas, davant del jutge degà de Tarragona, Joaquim Elias, que instrueix la causa al jutjat numero 4, que investiga la mort del 'manter', de 50 anys i origen senegalès, van comparèixer com a testimonis tres companys de pis de la víctima -Thioube, Babakar Ka i Khadim Gueye-, així com el germà del difunt, Ibrahim Sylla, que no estava en l'habitatge.

Davant del jutge, els tres companys de pis de la víctima han admès que no van veure que els Mossos mantinguessin cap tipus de contacte físic amb el 'manter' mort, en la línia de la versió que des del primer moment ha mantingut la conselleria d'Interior. Entre els tres companys de pis que avui han comparegut en seu judicial figurava Babakar Ka, que dijous passat va assegurar davant les càmeres de televisió que va veure als Mossos d'Esquadra forcejant amb Mor Sylla abans que aquest caigués pel balcó.

No obstant això, segons les fonts consultades, Babakar ha canviat avui la seva versió davant del jutge i s'ha ratificat en el que havia declarat prèviament davant els Mossos d'Esquadra, després de ser detingut en l'operació contra la xarxa de 'manters', en el sentit que no va poder veure res des del lloc en que es trobava quan Mor es va precipitar pel balcó.

De la seva banda, Ibrahim Sylla, el germà del manter mort, va ratificar davant del jutge el contingut de la denúncia que va presentar al jutjat pels seus dubtes sobre la versió policial perquè, encara que no era al pis, està convençut que el seu germà no va intentar saltar.