21 de setembre de 2015
21.09.2015

Enxampen "in fraganti" dos falsos revisors de gas a Cornellà de Llobregat

Els detinguts trucaven uns dies abans a la víctima per concertar el dia de la suposada revisió

21.09.2015 | 07:16

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 15 de setembre a Cornellà de Llobregat dos homes que es feien passar per revisors del gas i que acabaven de furtar diners i joies d'un domicili. L'arrest es va produir després que una veïna de l'immoble alertés al telèfon d'emergències 112, de matinada, que des de la seva finestra observava com dos homes registraven els calaixos d'un veí. Aleshores, els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc dels fets i van veure com els dos presumptes falsos operaris sortien de l'immoble, perfectament uniformats com a treballadors d'una empresa del sector de les revisions del gas. Quan la patrulla va identificar-los, tots dos van exhibir una acreditació de servei tècnic oficial que els habilitava per a realitzar les revisions de les instal·lacions domiciliàries de gas, així com impresos de l'empresa per a qual treballaven, tot un conjunt de documentació que es va poder comprovar que era totalment falsa i l'empresa fictícia.
En un primer escorcoll superficial els agents van trobar als falsos operaris un total de 1.000 euros en efectiu i diverses joies d'or i platí amb inscripcions que els incriminaven. Després, es va esbrinar que en un dels domicilis havien fet una revisió fraudulenta i un home d'edat avançada, concretament de 89 anys, havia patit el furt de 3.000 euros en efectiu i de diverses joies d'or i platí, per part dels dos homes finalment detinguts. La víctima no es va adonar del furt en el moment que es va produir. De fet, els falsos operaris del gas fins i tot l'havien trucat la setmana anterior per concertar la revisió el dia dels fets, tal com fan les empreses legals autoritzades encarregades de fer les revisions periòdiques de les instal·lacions domèstiques del gas. En un segon escorcoll, efectuat ja a les dependències policials, a un dels detinguts se li van trobar a l'interior de la sabata els 2.000 euros restants procedents del furt.
Els dos detinguts són de nacionalitat espanyola i cubana i veïns de Montcada i Reixac i Ripollet, i serien autors d'un delicte de furt i un d'intrusisme. Els dos van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. D'altra banda, es dóna la circumstància que ja compten amb un total de 10 antecedents pel mateix tipus de delicte, repartits per tota la geografia catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook