04 de desembre de 2015
04.12.2015

Mas avisa que la sentència del TC "no pot anul·lar la voluntat del poble"

Fernández Díaz demana al president català que "torni al seny i se'n vagi a casa seva"

04.12.2015 | 07:23
Artur Mas va instar a "seguir endavant" en una entrevista a la Cadena Ser.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, van advertir que la sentència que va emetre dimecres el Tribunal Constitucional (TC) contra la resolució independentista "no pot anul·lar la voluntat majoritària" dels catalans.
En declaracions des del Parlament, Forcadell va destacar que la sentència del TC "no canvia els resultats" de les eleccions del 27 de setembre, en les quals Junts pel Sí (JxS) i la CUP, les dues forces independentistes, van sumar majoria absoluta d'escons. Tampoc canvia ni anul·la la "voluntat majoritària del poble de Catalunya", fet pel qual segons Forcadell "estem en el mateix lloc en què estàvem, no hem avançat, el repte polític continua sobre la taula".
Forcadell va assegurar que la sentència del Constitucional no li ha "sorprès", perquè "la manera d'actuar de l'Estat espanyol és utilitzar els tribunals per respondre a problemes polítics". "Sempre s'equivoca", va denunciar la presidenta de la cambra catalana, que considera que la qüestió catalana "només es resol políticament, no jurídicament".
A més, segons Forcadell, si el Constitucional en aquest cas ha actuat tan "ràpidament" també hauria de fer-ho "en altres qüestions que afecten una part important de ciutadans".
Mas, de la seva banda, va opinar també que la sentència del TC "no pot anul·lar la voluntat de la majoria de la societat catalana que demana un Estat o un referèndum". En declaracions a la Cadena Ser, el president català va puntualitzar que "jurídicament" la declaració d'inici del procés independentista aprovada pel Parlament queda anul·lada, però "políticament no".
Per tant, segons la seva opinió, "políticament hem de seguir endavant" perquè les forces independentistes sumen majoria absoluta al Parlament i poden iniciar el procés de desconnexió, oferint al mateix temps a l'Estat "negociació i diàleg".
Per part seva, el ministre d'Interior i candidat del PPC al 20-D, Jorge Fernández Díaz, va garantir que la Constitució i la llei es respectaran a Catalunya, "digui el que digui" Mas, al qual va instar a deixar de banda la "rauxa" i tornar al "seny" i "anar-se'n a casa seva". Fernández Díaz va reconèixer que li "alegra profundament" la decisió del Tribunal Constitucional d'anul·lar la resolució independentista aprovada el passat 9 de novembre pel Parlament, ja que deixa clar, va destacar, que l'esmentada declaració de ruptura "és un despropòsit i viola flagrantment l'Estatut i la Constitució".

Suport al consistori de Celrà
Els tres grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Celrà Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu, Independents per Celrà-Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya van mostrar el seu suport a la decisió de l'equip de govern de l'Ajuntament de Celrà de no atendre el requeriment del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz en què es demana la resolució adoptada al ple municipal de suport a la moció independentista del Parlament de Catalunya, la identitat de l'alcalde i els regidors i regidores que van votar-hi a favor i en contra, els informes de secretaria i intervenció i la resta de documentació que figuri a l'expedient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook