17 de desembre de 2015
17.12.2015

Registren l'empresa tapadora d'Oleguer Pujol a Holanda

ITPS Group, a l'Haia, va ajudar al fill menor de l'expresident de la Generalitat a crear societats pantalla

17.12.2015 | 13:07
Registren l'empresa tapadora d'Oleguer Pujol a Holanda

La Policia registra avui a l'Haia (Holanda), per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, l'empresa ITPS Group, que suposadament va ajudar Oleguer Pujol, el fill menor de l'expresident català, a crear empreses pantalla per ocultar operacions sospitoses.

Segons han confirmat a Efe fonts jurídiques, en aquests moments els agents holandesos són a l'Haia a la seu d'ITPS Group, acompanyats de membres de la Fiscalia Anticorrupció, recollint informació per a la investigació que segueix Pedraz contra el fill més petit de Jordi Pujol per blanqueig i delicte fiscal en operacions milionàries de les quals es desconeix la procedència dels diners.

Segons les mateixes fonts, ITPS Group, propietat de John Willekes MacDonald i de Jacob Broers, va ajudar presumptament Oleguer Pujol a crear algunes de les societats pantalla que va fer servir per emmascarar els seus guanys suposadament il·lícites, com Dotricia, Marway i Arc Choille.

Amb aquestes societats, el fill menor de l'expresident català va cobrar comissions irregulars d'algunes de les set operacions immobiliàries investigades pel jutge.

A través d'aquestes societats creades expressament per a algunes operacions, Oleguer Pujol i els seus socis van gestionar actius com edificis comercials, terrenys a Melilla, habitatges, centres turístics i hotels, 1.152 oficines del Banc Santander i tres seus del grup Prisa.

Santiago Pedraz va ordenar l'octubre del 2014 el registre del domicili d'Oleguer Pujol i del seu soci Javier Iglesias -també imputat-, així com les seus de les empreses investigades en aquest procediment, obert arran d'un querella de Guanyem Barcelona i Podem.

Aquest no és l'únic cas que porta un jutge de l'Audiència Nacional sobre la família Pujol.

El seu company José de la Mata investiga en un altre procediment el matrimoni Pujol-Ferrusola i quatre dels seus fills (Jordi, Marta, Mireia i Pere), imputats per l'origen presumptament il·lícit de la fortuna oculta de l'expresident de la Generalitat a l'estranger.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook