Junts pel Sí va manifestar ahir el seu "frontal rebuig" al nou Pla Hidrològic i va dir que reflecteix que les polítiques del Govern del Partit Popular en matèria de medi ambient són "pròpies del segle XIX", a més d'assegurar que tracten les Terres de l'Ebre com una "colònia susceptible de depredació". El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, va opinar que el pla és una "mostra més" que allò que "volem, la terra, i tot el que pot generar progrés econòmic i social és directament atacat". Qui també va participar en la protesta d'Amposta va ser l'eurodiputat convergent Ramon Tremosa, que va assenyalar que "només amb una Catalunya independent es podrà salvaguardar l'Ebre", a més de recordar que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va condemnar l'Estat per incomplir la normativa europea en matèria de l'aigua.

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va reivindicar que "les decisions que afecten el territori de Catalunya, s'han de prendre des de Catalunya", i va assegurar que la revisió del pla "és una decisió" que s'hauria d'haver pres dels del país.

Des de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar que el Govern "combatrà" el Pla Hidrològic, i va afegir que en una Catalunya independent aquest no existiria.

Missatge del PSC al PP

Per la seva part, la secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, va considerar ahir en relació al polèmic Pla Hidrològic que al PP "li agrada més enfrontar territoris que seure's a parlar". Escarp va considerar que la defensa del riu "no és enfrontar territoris" sinó que, va dir, hauria de basar-se en una "aposta de diàleg".