08 de febrer de 2016
08.02.2016

Corrent Roig deixa la CUP pel pacte d'investidura amb JxSí

Retreu que l'organització se supediti a un govern "submís a la Unió Europea i a la troica"

08.02.2016 | 00:00

L'organització Corrent Roig, integrada dins l'espai "Per la Ruptura i la candidatura CUP-CC", va decidir abandonar la candidatura perquè la seva militància "no comparteix el pacte d'investidura amb Junts pel Sí". Així ho van donar a conèixer en el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària que la CUP va celebrar aquest dissabte a Torredembarra.
Corrent Roig argumenta en la seva pàgina web que aquest acord és d'una "extrema gravetat", ja que "qüestiona el rol rupturista" de la CUP, ja que se supedita a un govern "submís a la UE i a la troica". Tot i això, en la seva intervenció es va mostrar confiat de tornar a coincidir més endavant "al carrer i a les lluites".
D'altra banda, el Consell Polític i el GAP de la CUP va debutar la incorporació de Pilar Castillejo, número 10 per Barcelona, com a diputada al Parlament, després de la dimissió d'Antonio Baños.
Pilar Castillejo és tinent d'alcalde de Ripollet i no s'incorporarà a les tasques de diputada fins al maig per les responsabilitats que ocupa actualment a l'Ajuntament, segons va explicar la CUP en un comunicat. La CUP ratificarà formalment la proposta en el proper Consell Polític, d'aquí a un mes. La seva incorporació convertirà la CUP en el primer grup parlamentari amb més dones que homes.
Al Consell Polític i el GAP celebrat aquest dissabte, on hi havia 57 representants de les 13 territorials i els 11 de les organitzacions de la Crida Constituent, també es van abordar les decisions que la CUP ha hagut de prendre en els darrers mesos, i en concret el pacte amb Junts pel Sí. En aquest sentit, la formació anticapitalista reafirma el valor de l'assemblearisme sobretot en situacions polítiques excepcionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook