Un jutge va anul·lar la multa de 6.000 euros que la Subdelegació del Govern va imposar als trabucaires de Cardedeu per disparar salves davant la casa d'un regidor del PP en una cercavila, en concloure que no van infringir les normes i no van amenaçar el polític ni van simular el seu afusellament. En una sentència, el titular del jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona estima en la seva integritat el recurs presentat per la Colla de Trabucaires de Cardedeu i deixa sense efecte la multa imposada al març de l'any passat per la Subdelegació del Govern a Barcelona.

Una quinzena de membres de la Colla de Trabucaires que participava en una cercavila festiva el 17 d'agost del 2014 a Cardedeu es va aturar en un moment del seu recorregut davant del domicili del regidor popular Jaume Gelada i van disparar salves de pólvora, segons el dirigent del PP apuntant a casa seva.

La Subdelegació del Govern va acordar multar el març passat el secretari de la Colla de Trabucaires, encara que va rebaixar la multa inicialment proposada, de 25.000 euros, fins a 6.000, després d'examinar les al·legacions presentades per l'agrupació. El jutge es remet a la decisió de l'Audiència de Barcelona, que va avalar al setembre passat l'arxiu de la causa penal oberta per coaccions i amenaces arran de la denúncia de Gelada contra els trabucaires.