El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s´han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els guardonats, hi ha la filòloga gironina Mariàngela Vilallonga i el compositor d'havaneres baixempordanès Josep Bastons. També s'ha distingit amb aquest reconeixement el Festival Internacional de Música Castell de Peralada, l'Institut Ramon Muntaer de Figueres i la Fundació Vila Casas, que té museus a Palafrugell i Torroella de Montgrí. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements de la Generalitat creada el 1981.

De la resta de premiats destaquen l'actor Carles Canut , el doctor Bonaventura Clotet, l'empresària Sol Daurella, la religiosa Maria Victòria Molins, la cuinera Ada Parellada, l'escultor Emili Armengol, el jurista Enric Argullol, l'alpinista Òscar Cadiach, l'escriptora Josefa Contijoch, l'Acadèmia Tastavins del Penedès, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), la Fundació La Marató de TV3 o la Pere Tarrés, entre d'altres.

A més dels ja mencionats, també rebran el guardó l'activista cívic i cultural Ignasi-Aureli Argemí, el jurista Enric Argullol, el professor i estudiós del català Joan Salvador Beltran, la neuròloga Mercè Boada, l'economista Carles Colomer, el físic Josep Enric Llebot, el filòsof i crític literari Jordi Llovet, l'economista Guillem López Casasnovas, el pintor Josep Navarro, el filòleg i traductor Artur Quintana, l'advocat i jurista Josep-Enric Rebés, l'ecòleg i president de l'Institut d'Estudis Catalans Joandomènec Ros, el directiu Josep Santacreu, el polític i directiu cultural Josep Sendra, el galerista Carles Taché, l'empresari Kikuro Tani, l'enginyer de Telecomunicacions Mateo Valero.

Entre les personalitats, també s'ha guardonat l'Associació Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), el Consell Cultural de les Valls d'Àneu, els Lluïsos d'Horta, la 'Revista de Catalunya' i la Sala Cabanyes de la Secció Teatral del Centre Catòlic de Mataró.

La Generalitat distingeix així les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.