El jutge que investiga les suposades oposicions a dit a l'Ajuntament de Torredembarra va acordar mantenir dinou imputats, entre ells l'exalcalde Daniel Massagué i la cúpula de la consultora Efial, en concloure que algunes places es van adjudicar de forma «arbitrària». En un acte, el titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell va donar per finalitzada la instrucció de la peça separada número 2 de l'anomenat cas Torredembarra, en què també s'investiguen les suposades comissions del 3% a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

«Sense prejutjar la presumpció d'innocència dels investigats, existeixen indicis de la comissió de presumptes delictes en els supòsits d'adjudicació, segons sembla arbitrària, de determinades places de funcionaris a l'Ajuntament de Torredembarra», remarcava el jutge, en l'acte.

El magistrat va acordar mantenir com investigats (l'antiga figura d'imputats) en aquesta peça a un total de dinou persones, entre elles el president i el director de la consultora Efial, especialitzada en administració local, que havia assessorat en la confecció de les proves de selecció de les places sota sospita.

La consultora Efial es troba en l'epicentre del «cas Torredembarra», que li va costar la carrera política a l'exalcalde de la localitat Daniel Massagué (CiU), que també segueix imputat en aquesta peça separada.En aquesta peça, el magistrat investigava si s'havien afavorit a determinats candidats a places laborals de l'Ajuntament de Torredembarra, fet que, si es confirma, suposaria un delicte contra l'administració pública. El jutge ha investigat, en concret, els procediments per cobrir les places de tècnic d'administració general, de serveis econòmics (una plaça fixa i una altra interina); la de cap de la Policia Local i la d'enginyeria d'obres públiques.

Precedent gironí

Efial també ha obtingut contractes en altres ciutats, com Girona, Ascó, l'Ametlla de Mar o la Seu d'Urgell, que també han acabat als jutjats. En el cas gironí va arribar fa un mes, quan es va saber que antifrau investiga almenys cinc contractes d'Efial per part de l'Ajuntament de Girona. Els fets van passar durant el mandat de Carles Puigdemont i van ser per un total de 112.000 euros.