29 de agost de 2016
29.08.2016

Detinguda una cuidadora amb antecedents per maltractar un nen a Castelldefels

Un veí va gravar els successos en vídeo i va alertar la policia del comportament de la dona

29.08.2016 | 09:59

Els Mossos van detenir una cuidadora per presumptament colpejar, pessigar i donar menjar a la força a un nen de dos anys i mig a Castelldefels, segons va informar ahir la policia catalana, que afegeix que un testimoni va alertar els agents després de gravar la seqüència amb un telèfon mòbil.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 22 d'agost una dona, de 49 anys, de nacionalitat equatoriana i veïna del Prat de Llobregat, com a presumpta autora de maltractaments en l'àmbit de la llar a Castelldefels. Els fets van succeir el mateix dia cap al tard, quan un home que es trobava en un càmping de Castelldefels va alertar via telefònica d'una sèrie d'agressions físiques a un menor d'edat per part d'una cuidadora en una parcel·la contigua a la seva. En arribar al lloc, els policies van contactar amb el testimoni, el qual va mostrar un vídeo als agents que havia gravat en què s'observava com l'hora de sopar la dona cridava un nen d'uns dos anys i mig.

En la gravació també es veia com copejava i pessigava el menor i l'obligava a menjar de manera violenta. A més, la cuidadora també es feia càrrec d'un nadó de dos mesos que és germà de l'agredit.

Els Mossos van contactar amb els pares del menor per explicar-los els fets i van respondre que la cuidadora vivia amb ells des que va néixer el petit. El menor va rebre assistència mèdica en un hospital pròxim i els metges no van detectar lesions.

Els agents van procedir a la detenció in situ de la cuidadora per aquests fets i es va comprovar que tenia tres ordres de detenció judicials que estaven vigents.

La dona va passar a disposició del jutjat de guàrdia, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs pels fets relacionats amb la violència cap al menor, però va ordenar el seu ingrés a la presó en compliment de les ordres judicials que tenia pendents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook