El conseller de Cultura, Santi Vila assegura que ell és "crític però fidel" amb el procés català.

En una entrevista a RAC1, l'exacalcalde de Figueres diu que ell està "absolutament compromès amb el procés" i que li dolen les comparacions amb Duran i Lleida. I ha afegit que aquestes són "una de les difamacions més malintencionades que hi ha".

Vila ha recordat el seu compromís amb el procés i ha ressaltat que una mostra que està "absolutament compromès amb el procés fins a l'extrem que ja ha tingut dos requeriments judicials".

I diu que la clau de l'èxit del camí que ha emprès Catalunya és que "hem de ser capaços d'unir gent que ideològicament pensem molt diferent. El que pensa en Santi Vila i els companys de la CUP no és el mateix però ens uneix un projecte en comú."

També ha criticat l'estat espanyol hi ha remarcat que si aquest "tingués una mínima qualitat democràtica hagués trobat la manera de donar veu a la ciutadania. Cap país madur i democràticament solvent ho hauria de posar en dubte."

"No tornaran els toros"

Pel que fa al tema del possible retorn dels toros el conseller de Cultura s'ha mostrat convençut que "no hi tornaran ha haver toros a Catalunya". I ha recordat que "quan el parlament ho va legislar, les corrides estaven morint de mort natural". I finalment ha demanat que caldria "no tornar a aixecar la víscera del debat taurí".