El que fou president de CDC Artur Mas va negar ahir que Convergència es financés il·legalment a través del Palau de la Música i va posar la mà en el foc per l'extresorer i acusat Daniel Osàcar, alhora que va apuntar que a la Fiscalia li «interessa molt atribuir tots els mals del món» al seu partit.

En una entrevista a Rac1, Mas es va defensar de les acusacions dels saquejadors confessos del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, que han apuntat l'existència de comissions de Ferrovial a CDC a canvi de la concessió d'obra pública. «La resposta és 'no', torna a ser 'no'», va insistir Mas davant les preguntes de si aquestes acusacions són certes.

A més, l'expresident de la Generalitat va subratllar que Osàcar és una persona «absolutament honorable» i, en ser preguntat per si posa la mà al foc per ell, va respondre: «És clar que sí». De la mateixa manera es va expressar quan se li va formular la mateixa pregunta sobre l'exconseller de Justícia i diputat del PDeCAT Germà Gordó.

L'expresident va negar els termes de la suposada trama i va voler remarcar que «al judici no s'està investigant l'obra pública» que presumptament seria la contrapartida dels diners aportats per les empreses.

«La fiscalia ha dibuixat una trama on hi ha una pesa fonamental, que les donacions eren a canvi d'obra pública, però això no s'investiga. Perquè saben que estan ben fetes. No s'analitzen les concessions perquè saben que estan ben fetes. És inconcebible que no s'estigui investigant si hi havia tracte de favor o no», va denunciar, tot afegint que «si no hi ha tracte de favor, del que es parla és de donacions del Palau a CDC, reconegudes, legals, a través d'un conveni, i que a més aquells diners s'han tornat».

El líder del PDeCAT va admetre que «la imatge de Convergència està sota sospita» però va insistir que no hi va haver finançament il·legal de CDC, encara que ho va negar «en la mesura» que les persones que van portar els comptes sempre li van dir que les acusacions «eren falses». En aquest sentit, va deixar clar que la seva responsabilitat no era portar les finances, sinó situar les persones que feien aquestes tasques. «Els tresorers tenien tots els poders i els que estàvem en la línia política, ja teníem prou feina», va afirmar.

Mas va atribuir les acusacions de Millet i Montull a una operació de «campi qui pugui» per evitar la presó i, per aquesta raó, va dir, «pacten amb la Fiscalia per penjar el mort a un altre».I va apuntar que, com els investigadors van trobar convenis entre el Palau de la Música i la CatDem -la fundació de CDC-, «es van acollir a això perquè a la Fiscalia li deu interessar molt atribuir-nos tots els mals del món».

L'expresident va criticar que ningú hagi donat explicacions en seu parlamentària sobre l' «Operació Catalunya», que va fer, va dir, «muntatges fastigosos per presentar-nos com uns corruptes amb ànim d'alterar resultats electorals». En ser preguntat per què no surten informacions de presumpta corrupció sobre ERC, Mas va respondre que Esquerra «no fa tanta por» a l'Estat, perquè el món convergent representa l'espai que «a Madrid saben que pot donar la majoria, en algun moment, a favor de l'Estat català».

Dimecres, explicacions

Mas va confirmar que «no té cap inconvenient» a anar al Parlament a donar explicacions, després que l'oposició així l'hi hagi demanat. La compareixença podria ser dimecres vinent. La data no està tancada encara però algunes fonts van apuntar al dia 15 com a possible. Mas va insistir que vol donar explicacions.