El president executiu d'Agbar, Ángel Simón, va considerar ahir que els que propugnen la «remunicipalització» de l'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona ho fan només per motius ideològics, ja que el servei actual és «excel·lent» i no és una demanda social.

«De conflicte social no n'hi ha, tots els nostres canals per veure la satisfacció dels ciutadans indiquen que és màxim i no hi ha un sol problema. Per tant, crec que només hi ha motius ideològics», va dir en declaracions als mitjans després de participar en la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, que va organitzar Aigües de Barcelona coincidint amb el seu 150è aniversari.

La remunicipalització del subministrament de l'aigua forma part del debat de la política municipal i, sense anar més lluny, ahir, els alcaldes de Barcelona, Badalona, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola del Vallès i el Prat de Llobregat van constituir l'Associació de Municipis per la Gestió de l'Aigua per poder garantir l'accés universal i assequible a aquest bé comú.

«Col·laboració publicoprivada»

Durant la clausura de l'acte commemoratiu, celebrat al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat, el directiu va recordar que Aigües de Barcelona ja funciona amb un model de col·laboració publicoprivat que afavoreix una millor eficiència en el servei.

«Qualitat, eficiència i millor preu és el que fa Aigües de Barcelona», va subratllar Simón, que ha rebutjat l'ús de la paraula «remunicipalització» perquè «l'aigua sempre ha estat, és i serà un servei municipal», i va avisar que alguns confonen «control públic, que es fa a través de regulació, amb control polític».

El president executiu d'Agbar va destacar que Aigües de Barcelona «forma part del paisatge» de la capital catalana i la seva àrea metropolitana, i va augurar que ho seguirà fent amb el pas dels anys perquè s'anticipa a les necessitats de la població.

«Potenciar la reutilització»

«El nostre futur no vindrà pel que alguns puguin estar dient sobre la remunicipalització ni coses d'aquest estil, el nostre futur vindrà pel camí que ja hem seguit, d'avançar-nos a les necessitats de la ciutadania», va indicar.

En aquest sentit, va remarcar que un dels més grans reptes que s'han d'afrontar en l'actualitat és potenciar la reutilització de l'aigua abans que hi hagi escassetat d'aquest bé.