La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha editat recentment un fullet dirigit al col·lectiu d'empleats públics a Catalunya en el qual s'ofereixen alguns consells per evitar les ordres derivades del referèndum del proper dia 1 d'octubre i per actuar en el cas de rebre una instrucció que sigui il·legal.

Segons informa en un comunicat el sindicat més representatiu en les administracions públiques, CSIF ha volgut publicar aquest fullet davant les nombroses consultes de treballadors en ajuntaments i directors de col·legis públics que està rebent. El document, titulat «Com actuar davant una ordre il·legal», es va començar a difondre en el marc d'una campanya de protecció i assessoria legal als empleats públics, que s'intensificarà el mes de setembre vinent amb xerrades en centres de treball. De forma «clara i senzilla», explica el comunicat, en el fullet s'informa sobre el protocol dissenyat per CSIF per protegir els empleats públics amb un model de preguntes-respostes per resoldre els dubtes que està generant el procés independentista entre els treballadors de l'administració.

Així, contesta a diverses qüestions, entre elles la de com identificar una ordre manifestament il·legal, què fer si es rep una ordre il·legal i com actuar si el cap del funcionari insisteix que la compleixi.