Una dona de 51 anys i nacionalitat alemanya va morir ahir al matí a l'Hospital del Mar de Barcelona. La víctima no va poder superar les greus ferides que va patir durant l'atemptat de la Rambla i estava ingressada en estat crític des de el dijous 17 d'agost. Amb aquest succés ja hi ha un total de 16 víctimes mortals dels atacs de Barcelona i Cambrils. A més, continuen havent-hi 24 persones ingressades, cinc de les quals estan en estat crític.

Tal com va informar el Departament de Salut ahir, actualment encara hi ha 24 persones ingressades pels fets. D'una banda, pels atemptats de Barcelona hi ha 4 ingressats en estat crític, 3 de greus i 12 de menys greus. D'altra banda, pels atemptats de Cambrils hi ha un ingressat en estat greu i 3 més de menys greus. La majoria d'aquests ferits, 22, estan en hospitals de Catalunya: Hospital del Mar, Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron, Sagrat Cor, Germans Trias i Pujol, Bellvitge i Mútua de Terrassa. Els altres dos ferits estan ingressats a l'hospital Miguel Servet de Saragossa.

Les 16 víctimes mortals dels atemptats que hi ha hagut eren de diferents països: sis eren de nacionalitat espanyola (una d'elles amb doble nacionalitat espanyola i argentina), tres de nacionalitat italiana, dos més de portugueses, una de belga, una de nord-americana, una de canadenca, una de doble nacionalitat australiana i britànica i una d'alemanya.

Des del Departament de Salut també es va informar que, des dels atemptats, els centres sanitaris han atès més de 85 persones amb estat d'ansietat greu. La majoria d'aquests eren testimonis directes dels ferits, que no van resultar ferides físicament en els atacs, però amb el fort impacte emocional que els va suposar viure aquestes situacions. Tot i la forta angoixa que patien, en cap cas va ser necessària l'hospitalització de l'afectat.