15 de setembre de 2017
15.09.2017

Busquen policies voluntaris per anar a Catalunya l'1-O

15.09.2017 | 00:51

La Direcció General de la Policia està demanant agents voluntaris entre les diferents Brigades provincials de Policia Judicial i Informació d'Espanya per desplaçar-se a Catalunya davant l'1-O.

Fonts policials pròximes a l'operatiu van indicar que la sol·licitud de funcionaris es va remetre en les últimes hores d'ahir a diferents direccions d'Espanya a través de les seves brigades provincials de Policia Judicial i d'Informació per mobilitzar un bon nombre d'efectius a Catalunya en els pròxims dies. De fet, les fonts consultades van assegurar que algunes d'aquestes instruccions arribades a Andalusia, Madrid o País Basc, requerien que un nombre determinat de policies viatgés a Catalunya diumenge 17, en comissió de servei per un termini de vint dies o fins a nova ordre.

Desenes de policies ja han respost al requeriment, encara que les fonts van assenyalar que si el nombre de voluntaris no és suficient seran mobilitzats de forma forçosa, la qual cosa ja ha suscitat crítiques entre els agents per la falta de previsió d'un dispositiu d'aquestes característiques.

Mentrestant, en l'última setmana s'ha incrementat també la presència a Catalunya de policies antiavalots i de guàrdies civils, amb uns 240 agents d'aquest últim cos que es mantindran fins a mitjan octubre malgrat que estava previst que deixessin Catalunya i assumissin nous destins l'11 de setembre. Un nombre similar de policies -250- de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) ha estat mobilitzat a Catalunya procedents de 5 grups d'antiavalots (cadascun integrat per 50 efectius).

Aquest reforç s'incrementarà a partir de la setmana que ve, segons van avançar les fonts policials amb la mobilització de, almenys, altres quatre grups desplaçats d'UIP des de Madrid, Valladolid, Astúries i Granada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook