El ministeri d'Interior ha acordat amb el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, cessat com a cap de la policia catalana, relegar-lo a tasques administratives A la comissaria de les Corts de Barcelona, sense responsabilitat operativa, perquè es pugui centrar en la seva defensa judicial.

Segons va informar ahir El Periódico de Catalunya i van confirmar fonts policials, la nova designació de Trapero a tasques administratives suposa que ja no té cap tipus de responsabilitat operativa, després de ser cessat com a cap dels Mossos el passat 28 d'octubre, quan el Ministeri d'Interior va assumir el control de la policia catalana en aplicació de l 'article 155 de la Constitució.

En declaracions als periodistes a Madrid, el titular d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va explicar que «dins de la proporcionalitat» amb la qual el Govern està aplicant l'article 155 i de la normativa interna que tenen els Mossos, Trapero «s'ocuparà de tasques administratives mentre Ferran López es farà càrrec dels dispositius operatius».

Trapero abandona així el complex central Egara dels Mossos, on tenen despatx els membres de la cúpula de la policia catalana, i s'ubica en un despatx en la comissaria de les Corts de Barcelona, centrat en tasques administratives.

Segons fonts policials, aquest canvi de funcions ha estat acordat entre el ministeri d'Interior i Trapero -que conserva el rang vitalici de major- perquè pugui centrar-se a preparar la seva defensa en la causa que té oberta per sedició a l'Audiència Nacional.

Trapero està imputat per la jutge Carmen Lamela, que li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir d'Espanya, per la suposada passivitat de la policia catalana durant l'assetjament a la comitiva judicial que el passat 20 de setembre va registrar la conselleria d'Economia, en el marc de la investigació sobre l'1-O.