01 de desembre de 2017
01.12.2017

Catalunya acollirà 36 refugiats sirians, dels quals quatre a les comarques de Girona

Un grup de 203 persones van arribar ahir a Madrid, des d'on se'ls distribuirà per tot l'Estat espanyol

01.12.2017 | 07:08

Un total de 203 refugiats sirians procedents del Líban van arribar ahir al voltant de les dues del migdia a l'aeroport de Barajas a Madrid. Aquest grup de refugiats està integrat per 49 homes, 40 dones i 114 menors d'edat. Dels 203 refugiats, 36 seran acollits a Catalunya, concretament a les demarcacions de Barcelona (27), Tarragona (5) i Girona (4). Segons va indicar el Ministeri de l'Interior, Espanya ha acollit 2.634 sol·licitants de protecció internacional, dels quals 1.301 ho han estat via reubicació i 1.335 via reassentament, dels quals 410 procedien de Turquia i 923 del Líban.

En el cas de Tarragona, a més dels cinc refugiats sirians procedents del Líban també s'ha fet càrrec de dues persones més d'origen sirià provinents del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants de Melilla, on hi eren des de finals d'octubre. Igual que la resta de refugiats que acull la Creu Roja a Tarragona, aquestes dues persones procedents del CETI formen part programa estatal per a sol·licitants d'asil. Totes les persones acollides rebran allotjament i manutenció en un centre d'acolliment.

D'altra banda, l'atenció també inclou l'assessorament i l'acompanyament jurídic en la seva sol·licitud de protecció internacional, l'atenció psicosocial, l'acompanyament a centres escolars, sanitaris i socials públics, l'aprenentatge de l'idioma i habilitats socials bàsiques, orientació i intermediació per a la formació professional i la reinserció laboral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema