21 de febrer de 2018
21.02.2018

Tres detinguts a França vinculats amb els atacs a Barcelona i Cambrils

Les policies francesa i espanyola van arrestar tres persones per una suposada relació amb Driss Oukabir

21.02.2018 | 07:02

Els serveis policials francesos, en col·laboració amb el Servei d'Informació de la Guàrdia Civil i la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra, van procedir ahir a la detenció de tres persones per la seva suposada relació amb Driss Oukabir, actualment a la presó per la seva presumpta pertinença a la cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils (Tarragona) el passat mes d'agost.

Les detencions van ser practicades en els departaments occitans de Gard i Tarn, i els agents van dur a terme diversos escorcolls en domicilis francesos.

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, una de les principals línies d'investigació que es va obrir, i que encara roman activa, va ser la d'esbrinar possibles connexions dels membres de la cèl·lula terrorista amb terceres persones que residissin fora d'Espanya.

I en aquest àmbit l'estreta col·laboració de les autoritats franceses ha donat els seus fruits: aquesta col·laboració amb la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra està sent clau per al correcte esclariment dels possibles vincles que ha pogut mantenir aquesta cèl·lula terrorista en l'exterior.


Fets rellevants

Els investigadors esperen que d'aquesta actuació, i de les dades obtingudes en els escorcolls, es puguin incorporar fets rellevants sobre la relació i possible connexió dels detinguts amb els terroristes participants en els atemptats d'agost passat.

Fa pocs dies l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar que l'Ajuntament ha decidit personar-se «com a acusació particular i subsidiàriament com a acusació popular» en la causa dels atemptats del 17 d'agost del 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook