06 de març de 2018
06.03.2018

La federació anglesa de futbol compara el llaç groc amb l'ISIS, l'esvàstica o l'estrella de David

06.03.2018 | 07:12

El president executiu de la Federació Anglesa de Futbol (FA), Martin Glenn, va comparar el llaç groc en suport als presos independentistes amb altres símbols prohibits en el futbol com l'esvàstica nazi, l'estrella de David o la simbologia de l'ISIS.

El desafortunat comentari, efectuat arran de la sanció que aquest organisme va posar a l'entrenador català del Manchester City, Pep Guardiola, per lluir el llaç groc, va aixecar polseguera no només a Catalunya sinó també a la mateixa Anglaterra. «Un dia podria ser l'Estrella de David, un altre la falç i el martell, després una esvàstica... On tracem la línia? Hem de deixar que algú exhibeixi una insígnia de l'ISIS o del UKIP?». La comunitat jueva anglesa va demanar a Glenn una rectificació per aquesta equiparació, fet que va forçar el directiu de la FA a demanar disculpes pel comentari.

Paral·lelament, el president de La Lliga, Javier Tebas, va criticar ahir que el tècnic del Manchester City, Pep Guardiola, llueixi el llaç groc en suport dels independentistes catalans a la presó. «És gent que va voler fer una rebel·lió en aquest país.

Per això estan a la presó, no per anar al convent», va assenyalar Tebas, en el marc de la seva participació en la jornada «Drets Audiovisuals a l'Esport. Cap a un nou model d'entreteniment», que es va celebrat a l'ISDI de Madrid, organitzada per l'Associació de Lligues Professionals Espanyoles. El màxim responsable de La Lliga va assegurar que li sembla «malament» que Guardiola segueixi fent gala d'aquest símbol: «crec que és un símbol que és per dos que estan presos», va reiterar.

L'entrenador català va ser sancionat per la Federació Anglesa de Futbol (FA) per violar la reglamentació i exhibir un missatge polític. Guardiola, que té de termini fins a aquest dilluns a la tarda per presentar al·legacions davant la Federació, ha lluït el llaç groc en les rodes de premsa i trobades del Manchester City.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook