07 de març de 2018
07.03.2018

Hisenda demana si el Govern ha finançat periodistes, entitats i mitjans sobiranistes

07.03.2018 | 07:10

El secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, va requerir a les entitats del sector públic de la Generalitat que informin sobre pagaments o ajuts atorgats des del 2015 a una seixantena de persones, entitats, mitjans de comunicació i empreses entre les quals hi ha l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i el president Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, o l'expresidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

El requeriment presta especial atenció en sol·licitar els pagaments fets a Oriol Soler Castanys. A més, demana el que s'ha pagat des de la Generalitat a entitats com Procés Constituent, Sobirania i Justícia o Súmate. En el llistat també hi ha empreses com Mediapro i el diari Ara i diverses persones i empreses relacionades amb aquest darrer, com Toni Soler, Antoni Bassas, Xavier Bosch i l'empresari Ferran Rodés i l'empresa Agrolimen.

També la revista Sàpiens, el Contrapunt i la plataforma pro seleccions esportives catalanes, entre altres. En el requeriment, que s'ha d'entregar el pròxim 12 de març, el govern espanyol demana que s'identifiqui la partida pressupostària, el concepte pel qual es va produir el pagament i s'especifiqui sota quina fórmula (contracte menor, de serveis, subministrament...) a diversos periodistes relacionats amb el diari Ara, l'editorial Ara Llibres i altres societats com Grup Cultura 03, Sapients Publicacions, Democratizing the future society S.L., Eix de Serveis i Projectes Societaris Empresarials S.L., Producció La Terra Jove S.L., Dilema Comunicació i Caixabaixa Disseny i Comunicació, entre moltes d'altres.

A banda de societats i periodistes, també vol que s'identifiqui la partida pressupostària i els funcionaris que van autoritzar pagaments d'actuacions com els projectes de recerca sobre el moviment independentista amb estades a l'estranger.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook