07 de maig de 2018
07.05.2018

Creen una plataforma per unir els professionals de l'educació a Catalunya

El nou espai vol donar resposta a la repressió «mediàtica, judicial i policial» que pateixen els centres

08.05.2018 | 20:03

Diverses organitzacions socials i sindicals del sector de l'ensenyament (CGT, Intersindical-CSC, UGT, USTEC-STEs, ADIC Ensenyament, ANC i Docents per la República) han constituït la Taula d'Emergència Docent (TED), un espai que pretén unir els professionals de l'educació enfront dels esdeveniments que estan envoltant el col·lectiu docent i donar resposta a la repressió ''mediàtica, judicial i policial'' que estan patint els docents i els centres educatius. En un comunicat, la nova organització, reivindica que ''s'han creuat alguns límits'' que han obligat a posar ''en estat d'alerta'' tot el sector, ja que es veuen amenaçats ''pilars bàsics de l'educació en una societat democràtica''.

Entre les organitzacions constituents de la TED s'ha consensuat una declaració unitària que s'ha fet arribar a tots els centres educatius del país perquè els claustres puguin subscriure-la i iniciar un procés de debat entorn la situació que estan vivint els professionals del sector actualment. La TED considera que s'està vivint una ''situació d'emergència'' que posa en risc ''l'espai de confiança que són i han de seguir sent els centres educatius''. Des de la TED es veu amenaçada la llibertat de càtedra i també la llibertat d'expressió.

En la declaració, la TED es compromet a defensar l'educació en els valors democràtics en la cultura de la pau i en l'esperit crític, com a pilars bàsics perquè els futurs ciutadans ''construeixin una societat justa, democràtica i participativa''.

La TED, en la declaració, qualifica de ''greus'' els esdeveniments que estan envoltant el col·lectiu docent català i han expressat el suport als companys de Sant Andreu de la Barca i la Seu d'Urgell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook