El PDeCAT va cridar a apostar per llistes conjuntes o unitàries en les pròximes eleccions municipals, que prioritzin «el país per damunt de les sigles», amb la finalitat de garantir el nombre major possible de governs sobiranistes en els ajuntaments de Catalunya.

La Convenció Municipalista del PDeCAT, que va reunir ahir a Castelldefels prop de 400 càrrecs territorials del partit, va aprovar un manifest amb els seus eixos ideològics i estratègics de cara a les municipals del 2019. El manifest defensa que els ajuntaments es converteixin en «peça clau» per a la consecució de les «aspiracions nacionals» de Catalunya, i defensa «no renunciar» a la formació de llistes conjuntes o unitàries als municipis «on la disgregació de forces» impedeix al PDeCAT «incidir en la governabilitat».

La presidenta del PDeCAT i candidata a Barcelona, Neus Munté, va defensar concórrer amb les sigles de JxCat que, va afirmar, signifiquen l'aposta «per la força de la unitat del sobiranisme per governar la principal institució del país i també tots els ajuntaments». «No és una marca electoral, és més, molt més», va afegir.