Manuel Valls va anunciar ahir que la plataforma política que impulsa de cara a les eleccions municipals es dirà «Barcelona, capital europea» amb la intenció d'anar «més enllà de les fronteres»de partits polítics. No obstant, l'ex-primer ministre francès es va deixar estimar per Ciutadans i va agrair el suport que li ha donat el partit.

El president del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, es va distanciar ahir de la candidatura de Manuel Valls a l'alcaldia de la ciutat i ha dit que el PP «vol treballar des de la suma i la complementarietat» contra el «populisme extrem» de Colau.

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va sostenir ahir que l'anunci de l'ex-primer ministre francès és «una operació de màrqueting i un engany, perquè amaga els suports polítics que té, que són Albert Rivera, Cs i la Faes». El regidor portaveu d'ERC a Barcelona, Jordi Coronas, va assegurar que Manuel Valls no és una aposta «guanyadora» i que «no tindrà» l'alcaldia de Barcelona. «És senzillament impossible», va assegurar en roda de premsa ahir.

Colau: «És el líder de les elits»

Per la seva banda, l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar ahir que ja sabia que les elits econòmiques a les quals s'ha enfrontat des de la seva arribada a l'Ajuntament estaven buscant un candidat i que aquest és Manuel Valls.

I el president de Cs, Albert Rivera, va afirmar ahir que la convergència ideològica i de valors constitucionals» amb l'ex-primer ministre francès.