Els Mossos d'Esquadra han carregat contra un grup de manifestants independentistes que intentava arribar a la manifestació de Jusapol, que reclama l'equiparació salarial i també vol retre homenatge als policies que van participar en l'operació 'Copèrnic' contra el referèndum de l'1-O.

La marxa convocada pel sindicat policial Jusapol han reunit unes 1.800 persones al centre de Barcelona mentre que la contramanifestació independentista n'ha aplegat unes 6.000 repartides entre la plaça de Sant Jaume i la Via Laietana, segons dades de la Guàrdia Urbana.

L'escomesa s'ha produït després d'un llançament massiu de pots de pintura als agents situats al cordó de la Via Laietana. Minuts després s'ha produït una segona càrrega policial a la zona de l'estació de Jaume I. I en el tram final de la manifestació de Jusapol s'han produït moments de tensió, cops de porra, corredisses i també alguna càrrega a Passeig de Gràcia, Urquinaona i Ronda Sant Pere.

Els concentrats independentistes també havien llençat avions de paper i han cridat consignes contra els Mossos després que s'hagi registrat alguna empenta i cop de porra a l'alçada del carrer de Jaume I. A la plaça de Sant Jaume, més de 3.000 persones l'han omplert de gom a gom en un ambient més festiu i de protesta contra la marxa d'homenatge als policies que van participar en l'operació 'Copèrnic' contra el referèndum de l'1-O.

Sis detinguts i 14 ferits lleus, nou balanç dels incidents a la manifestació contra la marxa del sindicat de la Policia Nacional Jusapol

Sis detinguts, un investigat i 14 ferits lleus és el nou balanç de les càrregues de Mossos d'Esquadra en la manifestació 'antifeixista' i independentista contra la marxa del sindicat Jusapol d'homenatge als policies de l'1-O. Els sis arrestats i l'investigat estan acusats d'atemptat als agents de l'autoritat, mentre que els 14 atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) són tots de caràcter lleu i bàsicament per contusions: 11 donats d'alta in situ i 3 traslladats a centres hospitalaris.

La CUP i Arran lamenten que s'hagi permès la manifestació de Jusapol i critiquen l'actuació dels Mossos

La CUP i Arran han lamentat que s'hagi permès la manifestació del sindicat Jusapol per homenatjar els policies nacionals que van intentar evitar el referèndum de l'1-O. Precisament Arran, amb el suport de la CUP, ANC i els CDR, entre d'altres, havia convocat els independentistes a concentrar-se a la plaça de Sant Jaume i ha celebrar un 'holi festival' aquest dissabte al matí per contrarestar la manifestació de Jusapol.

La portaveu d'Arran, Ariadna Roca, ha denunciat que "policia feixista" s'hagi manifestat per homenatjar persones que "van venir a rebentar-nos el cap l'any passat". A més, ha retret l'actuació dels Mossos que, segons ha apuntat, han "escortat" els agents de la policia nacional que es manifestaven, hagin requisat material i "han identificat persones de manera aleatòria".

Per la seva banda, el diputat de la CUP Vidal Aragonès ha defensat que no és acceptable que algú es pugui manifestar "per recordar que va exercir la violència i va pretendre exercir la humiliació".

Els Mossos blinden la Via Laietana per evitar que els independentistes arribin fins a la marxa de policies nacionals

Els Mossos d'Esquadra han blindat la Via Laietana amb un important cordó policial a l'alçada de l'estació de Jaume I i a l'avinguda de la Catedral per impedir que els manifestants independentistes arribessin fins a la manifestació del sindicat Jusapol de suport als policies de l'1-O. S'han viscut alguns insults i moments de tensió entre els dos bàndols amb cants enfrontats del 'Que viva España' i crits de '1 d'octubre, ni oblit ni perdó'.

Els concentrats independentistes també han llençat avions de paper i han cridat consignes contra els Mossos després que s'hagi registrat alguna empenta i cop de porra a l'alçada del carrer de Jaume I. Prèviament, la plaça de Sant Jaume ja s'havia omplert de gom a gom -amb més de 3.000 persones- seguint la crida de l'ANC, els CDR i la CUP per contrarestar la marxa d'homenatge als policies que van participar en l'operació 'Copèrnic' contra el referèndum de l'1-O.

Sant Jaume s'omple per contrarestar la manifestació d'homenatge als policies de l'1-O

La plaça de Sant Jaume s'ha omplert aquest dissabte per contrarestar la manifestació organitzada pel sindicat Jusapol d'homenatge als policies que van participar en l'operació 'Copèrnic' contra el referèndum de l'1-O. Seguint la crida de l'ANC, els CDR i la CUP, desenes de persones han passat la nit a la plaça i s'hi han anat aplegant al llarg del matí per denunciar la "provocació" de la marxa 'policial'.