L'exdirigent de la CUP Adam Majó dirigirà la nova Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat que ha creat el Govern català i que té com a finalitat vetllar pel respecte d'aquests drets a Catalunya.

Segons fonts del Departament de Vicepresidència, Adam Majó serà nomenat director d'aquesta nova oficina a la reunió del Govern que tindrà lloc avui, excepcionalment, a Sant Julià de Ramis.

Adam Majó, que va ser regidor a l'Ajuntament de Manresa (Bages) entre els anys 2007 al 2015 i també va formar part del secretariat nacional de la CUP i conseller comarcal del Bages, serà el primer director de la nova Oficina de Drets Civils i Polítics.

Aquesta oficina dependrà administrativament del Departament de Vicepresidència i, en conseqüència, Adam Majó ha estat proposat pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Majó era actualment comissionat del Centre Històric de Manresa, un càrrec que deixarà de forma immediata per assumir la direcció de la nova oficina creada per la Generalitat. Aquest exregidor de la CUP va abandonar la formació a final de l'any 2017 a causa d'algunes discrepàncies polítiques amb la formació anticapitalista.

En el mateix Consell Executiu, el Govern també va nomenar Ferran Requejo com a director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern. Nascut a Barcelona l'any 1951, Requejo és catedràtic de ciència política a la Universitat Pompeu Fabra, on és director del Grup de Recerca en Teoria Política. Ha estat director dels Màsters en Political Philosophy i en Diverse Democracies: Federalism, Nationalism and Multiculturality, així com del programa de doctorat del departament de Ciències Polítiques i Socials. Requejo va ser membre també del Consell Assessor per a la Transició Nacional. A l'empara de l'aplicació de l'article 155, es va destituir com a director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern Carles Viver i Pi-Sunyer.